חדשות הארץמבזקיםצבא וביטחון

אז למה חייל מגיע למצב שהוא מתאבד ?

איך מגיע מצב כזה שחייל מחליט שהוא שם קץ לחייו ומתאבד? שאלה שמעסיקה את רוב אזרחי המדינה. ביום ראשון האחרון איבדנו במדינת ישראל 2 חיילים יקרים כשאחד מיחידת 8200 בבסיס גלילות ששם קץ לחייו ובאותו היום חייל נוסף ששם קץ לחייו בבסיס צאלים שבנגב.

המשטרה הצבאית פתחה בחקירת נסיבות המקרה.

אבל השאלה הכי מסקרנת, מדוע חייל מגיע למצב כזה ? מה גורם לחייל לחשוב על ביצוע מעשה אובדני ? למה חייל בצה"ל בכלל צריך להגיע לנקודה שבה הוא אומר "זהו ! היום אני שם קץ לחיים ומתאבד".

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

אנו יכולים לעסוק רבות בשאלה אך לא מן הנמנע שמחשבה מעמיקה על כל אחד מהמקרים והסתכלות על מקרי עבר יובילו אותנו לתשובה שתוכל למנוע את המקרה הבא. בצבא כל חייל סובב ומוקף בעשרות אנשים, חיילים לפלוגה, לגדוד, ליחידה… מפקד ישיר, אנשי רפואה ואנשי צוות מקצועיים כמו קצינת ת"ש. מקרי התאבדות לא קורים במפתיע. לרוב מדובר באירועים לא נעימים שמלווים את אותו אדם לאורך זמן ומצבו הנפשי מתדרדר עד שאינו יכול לשאת עוד והוא מקבל החלטה פזיזה הנובעת, מבחינתו, בחוסר אונים מוחלט שאינו יכול לצאת ממנו.

כל מקרה בו חייל מגיע למצב קיצון, שבסופו של דבר מסתיים בהתאבדות, הוא כואב מאוד ואף משפיע באופן ישיר על כל הסובבים אותו. החל ממשפחתו של החייל, חבריו באזרחות, חבריו ליחידה / פלוגה ומפקדיו.

משום כך, יש לשים לב לסימנים שאותו אדם משדר, סימני מצוקה ! , ייתכן שעזרה של צוות מקצועי כמו קב"ן (קצין בריאות נפש) הייתה יכולה לסייע ואף להניא את החייל מלבצע מעשה אובדני. ייתכן וחיילים מסוימים הפועלים בגזרות שונות המרוחקות מהבית ובהם שוהים החיילים לאורך זמן ולעתים אף תחת סיכון, כדאי לבצע באופן יזום שיחות שבועיות עם המפקדים, אנשי צוות תמיכה או צוות רפואי על מנת לבחון את מצבם הנפשי ומורל החיילים המשרתים.

תמונת ארכיון

Back to top button