חדשות הארץמבזקים

מחזיקים בכלב? עיריית תל אביב-יפו יצאה בקמפיין

עיריית תל אביב-יפו יצאה בימים האחרונים בקמפיין הקורא לבעלי הכלבים בעיר להרים!  את מה? את צואת הכלב/ ה שלהם, זאת לקראת העלאת הקנס על אי איסוף צואת כלבים בחודש אוגוסט ל-730 ₪ וכחלק מהמלצות צוות החדשנות העירוני, המוביל בימים אלו בעיר את פרויקט "עיר נקייה" במטרה לשפר את מצב הניקיון בעיר.

בתל אביב-יפו חיים כ- 36,000 כלבים בבתים והיא העיר עם הכי הרבה כלבים פר נפש בעולם: כלב אחד על כל 12 תושבים. צוות החדשנות העירוני שמוביל בימים אלו את פרויקט 'עיר נקייה' במטרה לשפר את מצב הניקיון בעיר גילה שצואת כלבים ברחובות היא המפגע שמטריד ביותר את התושבים. תושבי העיר אף ציינו את אי שביעות רצונם ממפגע מטריד זה במסגרת סקר שביעות רצון תושבים וכן בתלונות רבות למוקד השירות 106. כשצללו לעומק התופעה התגלה שעיקר אלו שאינם מרימים הם צעירים והדגש המרכזי הוא על שעות החשיכה. במקביל, המחקר הראה שתושבים מבינים כי האחריות בשמירת הניקיון בעיר מתחלקת בין העירייה לתושבים.

מתוך כך פותח קמפיין מבוסס כלכלה התנהגותית שמשתמש בחיזוקים חיובים ובשפה תל אביבית צעירה כדי להעביר את המסר – 9 מתוך 10 תל אביבים מרימים, אל תהיה זה שלא מרים. בשבועות הקרובים במסגרת הפיילוט יוטמעו התערבויות נוספות במספר שכונות ברחבי העיר שיחזקו את הקמפיין במסרים נוספים.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

כי זה הכי תל אביבי שיש לך כלב וזה הכי תל אביבי להרים. אז יאללה, תרימו! 

הקמפיין הינו חלק ממהלך כולל שעורכת עיריית תל אביב-יפו הקורא לבעלי כלבים לאסוף את צואת כלבם, אשר בין היתר כולל  שילוט חוצות ומודעות על גבי תחנות אוטובוסים בעיר, סרטון הסברה אינטרנטי, תגבור אכיפת פקחי הסיירת הירוקה, הצבת מתקני שקיות איסוף (קקית) ברחבי העיר, הקמה ופיתוח של כ-70 פינות כלבים ברחבי העיר וכ-4 מקטעי חופים לשחרור כלבים.

הטיפול בצואת כלבים ברחבי העיר כולל ניקיון שוטף של המרחב הציבורי על ידי אגף התברואה ופעולות אכיפה של האגף לשיפור פני העיר כנגד בעלי כלבים שאינם אוספים את צואת כלבם. חשוב לציין שאכיפת הנושא על פי תלונות הינה בעייתית היות שכמעט בלתי ניתן לאתר באותו רגע את בעל הכלב על פי הודעה טלפונית.

העלאת הקנס על אי איסוף צואת כלבים ל-730 ₪ (במקום 475 ₪) אושרה לאחרונה על ידי ועדת החוקה בכנסת ותיכנס לתוקף ב-10 באוגוסט 2017, זאת  במקביל לתגבור מאמצי האכיפה וההסברה לתושבים.

תמונת ארכיון

Back to top button