דיאטת כאסח – כל הסיבות למה זה לא בריא
אנשים רבים נוטים לחשוב, מהי בכלל דיאטה? האם אני עושה אותה נכון? חשוב להבהיר שככל שהזמן מתקדם, ועל סמך טעויות נפוצות של אנשים, הרבה אנשים למדו כיצד לבצע דברים בצורה נכונה ובטוחה, וביניהם סוגי דיאטות שונות. ישנה דיאטה, ששמה היא דיאטת כאסח, והיא הדיאטה ההרסנית ביותר שאנשים ניסו אותה. מדוע? במאמר זה אנו נסביר את התהליך הביולוגי הנדרש במהלך הדיאטה, על מנת שתוכלו להבין איזו דיאטה אתם נדרשים לעשות.
מה קורה בגופנו כאשר אנו בדיאטה?
הגוף שלנו צריך לקבל רמת אנרגיה מסוימת, על מנת שהמערכות בגוף שלנו יתפקדו. לאנרגיה זו אנו קוראים קלוריות, והן נמצאות אצלנו במזון. ניקח לדוגמה, אדם שהמכסה היומית שלו היא 2000 קלוריות. ברגע שהוא חורג מה-2000 קלוריות, הגוף ממיר את האנרגיה הזו לשומן, מאחר וזהו החומר העמיד ביותר לשמירת הקלוריות בגוף. לאחר ששמרנו את הקלוריות הללו, הן מצטברות במקום אחד שלגוף נוח לאחסן אותו, כמו הבטן למשל. כאשר קורה מצב הפוך, שבו האדם צרך פחות מ-2000 קלוריות ביום, הגוף מחפש תחליפים למזון, ומגיע לרוב לשומן. פעמים רבות הוא מגיע לתאים אחרים, כמו למשל תאי השריר.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
מדוע לא כדאי לעשות דיאטת כאסח?
דיאטת כאסח משמעותה לאכול מעט מאוד, כמעט שלא. הסיבה העיקרית להתחמק מדיאטת כאסח, היא בגלל שכאשר הגוף נמצא במאזן קלוריות שלילי, הוא מחפש לעצמו מזון. כאשר בקיבה אין מזון שצריך להתעכל, מיצי הקיבה מתחילים בתהליך עיכול של הקיבה עצמה, ונוצר מצב של אולקוס.
סיבה נוספת היא שכאשר הגוף נמצא במאזן קלוריות שלילי חריג, הוא לא מתפקד כראוי, לא מערכות השרירים, ולא המוח, וכך נוצר מצב שהגוף לא עמיד בפני אתגרי היום.
מה כדאי לעשות על מנת להימנע מדיאטות רעות?
תחילה, הבינו שמשמעות המילה דיאטה היא שינוי בהרגלי אכילה, לא הפסקתם. במקום מתוקים ומאפים, אכלו ירקות. במקום פיצות ובורקסים, אכלו אורז ותפוח אדמה. מלאו את הבטן שלכם במזון שאתם צריכים עבור הגוף שלכם. הכי חשוב לאחר שאתם הרגלתם את עצמכם לאכול דברים בריאים, זה לאכול במינונים נמוכים ממה שאתם רגילים, על מנת להיות במאזן קלורי שלילי.
מעט על השריר
אנשים רבים שמתעמלים, לא שומרים על השריר שלהם כראוי, ובעיקר בגלל דיאטת הכאסח, מסת השריר פוחתת משמעותית. על מנת לשמור על השריר שלכם, הקפידו לעשות מספר דברים:
- מספיק חלבון – התאימו את כמות צריכת החלבון היומית שלכם, על פי המשקל שלכם.
- ספיגה נכונה של חלבון – בנוסף לדיאטה בריאה, השקיעו בכושר הגופני. לאחר התעמלות, תאכלו תחילה פחמימה, ורק לאחר מכן את החלבון. הסיבה לכך היא שהגוף מפרק תחילה את הפחמימות, ולאחר מכן את החלבון. כאשר אתם אוכלים מעט פחמימה, אתם "מניעים" את הגוף לקראת ספיגה יעילה יותר של חלבון בגוף.