אוכלמתוקים - עוגות - עוגיות

ספינג' מרוקאי

סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות (או בייגלה).

כמות: 25 יחידות

החומרים הנדרשים להכנה:

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

לבצק:

1 קילו קמח

1 שקית שמרית

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

800 מ"ל מים פושרים

לטיגון:

11/2 ליטר שמן (בסיר רחב ועמוק)

לציפוי:

סוכר

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

בקערה הכי גדולה שיש מערבבים יחד קמח ושמרית.

מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק למשך דקה, באצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק מתחתית הקערה ועד לפני הבצק.

בהדרגה מוסיפים את יתרת המים (כל הכמות!) וממשיכים ללוש עוד דקה, וזהו. אסור ללוש את הבצק הזה יותר מדי. הבצק יהיה מאוד נוזלי וזה בסדר.

מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

לשים ומתפיחים שוב:

מערבבים את הבצק בידיים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב.

לקראת סיום התפיחה מחממים את השמן.

מטגנים, טובלים בסוכר ומגישים:

טובלים את הידיים בקערית עם שמן (או מים) וחופנים פיסת בצק בגודל קלמנטינה. מושכים כלפי מעלה (הכדור ימשוך איתו את כל הבצק) וצובטים ביד השנייה (גם היא משומנת) כדי לנתק את הכדור מהבצק.

יוצרים חור בכדור באצבעות ומותחים את השוליים לצדדים, לקבלת צורת בייגלה, מיד מניחים את טבעת הבצק בשמן הלוהט.

מוציאים מהשמן לנייר סופג ומיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים לציפוי.

מגישים מיד.

Back to top button