"יש שוטרים שמטרידים מינית חסרי בית – אני מזועזעת מהסיפורים"
בדיון ועדת המשנה לטיפול בצעירים וצעירות חסרי בית, הובאו עדויות וטענות של צעירים ומדריכים על אלימות מצד שוטרים. יו"ר הוועדה, ח"כ מירב בן-ארי (כולנו), אמרה בדיון: "המפגש בין שוטרים לצעירים חסרי בית הוא לא אחת קשה. לעיתים זה מגיע גם לאלימות פיזית ומילולית, השפלות והטרדות, גם מיניות. כמובן שיש גם עבודה טובה שמתבצעת על ידי המשטרה וצריך להיזהר לא לשפוך את התינוק עם המים. יש לגבש נוהל מיוחד וברור בכניסה לבתים, הוסטלים ושאלטרים בהם שוהים הצעירים וכן ביחס אליהם בעת שהם שוהים ברחובות או אחרי מעצר. אפנה לשר הרווחה ולמנכ"ל משרדו לצורך כך".
מנהלת שאלטר 24/7 של עמותת על"ם, הדס גול, סיפרה על התעלמות מתלונות על תקיפה מינית שמגישות צעירות חסרות בית, מכיוון שחלקן עוסקות בזנות. "אחת הבנות התלוננה על אונס שעברה, ובסופו של דבר המשטרה האשימה אותה בבעילת קטין, כי התוקף היה קטין", סיפרה. "במקרה אחר, כשהגיעו שוטרים לשאלטר שאני מנהלת, אמרתי להם שאין באפשרותם להיכנס ללא צו, אז הם הזמינו לי כבאית שהסירה את דלת המקלט".
מנהלת פרוייקט "מישהו לרוץ איתו", מור הרפז: "יש צעירים חסרי בית שנעצרים ומשוחררים בערבות, אבל אין להם למי לפנות ולמי להתקשר, אז הם נשארים במעצר. בנוסף, יש כאלה שנלקחים לחקירה מכיוון שלא הציגו תעודת זהות, אבל אין להם, כי היא נגנבה או נעלמה ברחוב. היה לי מקרה של צעיר שנעצר לחקירה, ובמקרה באותו היום עבר אונס. הוא ביקש שרק אישה תערוך עליו חיפוש גופני, אך סורב ולטענתו השוטר שחיפש על גופו גם נהג בו באלימות".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
מיטל אברהמי, קצינה במחלקת הנוער במשטרה, אמרה כי לא קיים נוהל מיוחד לגבי מפגש עם חסרי בית. "למשטרה אין דרך לטפל בצעירים חסרי בית שלא עברו עבירה פלילית. במקרה של עבירה פלילית מתבצע מעצר או שנפתחת חקירה". האחראית לטיפול במחוסרי בית בעיריית ירושלים, איילה חקלאי, ציינה לטובה את שיתוף הפעולה בין המשטרה לעירייה.
ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד): "אני מזועזעת מהסיפורים שנשמעו כאן. משטרת ישראל צריכה לסייע למשרד הרווחה לטפל, ולא לנהוג באלימות או בחוסר מענה".
במהלך הדיון בישר אלון ברמי ממטה עמותת אותות, כי בימים הקרובים תיפתח מסגרת לצעירים חסרי בית בגילאי 18-25 מקהילת הלהט"ב.