תזכיר החוק שיילחם בתשלומי הרשות הפלסטינית למחבלים ולבני משפחותיהם
בתום עבודת מטה משותפת למשרדי הביטחון והמשפטים ולכלל גופי הביטחון במדינת ישראל, פרסם הבוקר (שלישי) אגף היועץ המשפטי במשרד הביטחון את תזכיר החוק שיילחם בתשלומי הרשות הפלסטינית למחבלים ולבני משפחותיהם.
על-פי תזכיר החוק, בתום כל שנה יביא שר הביטחון לאישור ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי, דו"ח המסכם את הנתונים בדבר סך התשלום השנתי לפעילי טרור שהעניקה הרשות הפלסטינית, במישרין או בעקיפין. בהתאם לדו"ח, ינוכה הסכום מתוך הכספים אשר מועברים על-ידי ממשלת ישראל לידי הרשות הפלסטינית.
תזכיר החוק מגדיר תשלום לפעילי טרור כ"כל העברה של כסף או שווה כסף מהרשות הפלסטינית לאסירים ביטחוניים או לבני משפחותיהם בשל העבירה שביצעו, במהלך תקופת המאסר או המעצר, או לאחר שחרורם ממאסר או ממעצר וכן כסף או שווה כסף המועבר לפעילי טרור שנפצעו או לבני משפחה של פעילי טרור שנהרגו או שנפצעו, בקשר עם ביצוע מעשה טרור או הכנתו". בנוסף מוגדר תשלום לפעילי טרור גם "כסף או שווה כסף המועבר מהרשות הפלסטינית לאסירים רגילים (פליליים), אשר מקבלים תשלום מהרשות הפלסטינית בזכות העבירה הפלילית שביצעו ושבגינה הם נכלאו".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
שר הביטחון, אביגדור ליברמן: "הרשות הפלסטינית משלמת למעלה ממיליארד ₪ בשנה למחבלים ובני משפחותיהם ובכך מעודדת ומנציחה את הטרור. ברגע שהתשלומים וגובהם נקבעים בהתאם לחומרת העבירה וזמן המאסר, כלומר מי שרצח ונידון למאסר עולם מקבל הרבה יותר, זה מימון פיגועים נגד אזרחי ישראל . אין דבר שממחיש יותר את תמיכת הרשות הפלסטינית בטרור . חובתנו להפסיק את זה".
על פי נתוני הרשות הפלסטינית, בשנת 2017 שילמה הרשות לאסירים ואסירים משוחררים למעלה מ-550 מיליון ש"ח, ולמשפחות מחבלים מתאבדים ולפצועים כ-687 מיליון ש"ח. המדובר בכ-7% מתקציב הרשות הפלסטינית. על-פי נתוני הרש"פ מחבל היושב בכלא הישראלי 3-5 שנים מקבל 2000 ש"ח בחודש ואילו מחבל השפוט ל 20-35 שנים מקבל 10 אלפים ש"ח בחודש עד סוף חייו. מחבל נשוי יקבל תוספת של 300 ש"ח בחודש ועוד 50 ש"ח בעבור כל ילד. אסיר מירושלים יקבל תוספת של 300 ש"ח בחודש ומחבל אזרח ישראל תוספת של 500 ש"ח. לשם המחשה השכר הממוצע באיוש עומד על קצת יותר מ-2000 ש"ח בחודש.
תזכיר החוק יובא בשבועות הקרובים לאישור ועדת השרים לחקיקה ולאחריה לאישור הכנסת.