אינטרנטמבזקיםפוליטי / מדיני

הודעת התנתקות מחברה תיחשב גם כהודעת סירוב לקבל ממנה פרסומות

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, אישרה היום (שלישי) לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לתקן את חוק התקשורת ולקבוע כי הודעה של לקוח על התנתקות משירות תיחשב גם כהודעה על סירובו לקבל פרסומת. הצעת החוק משלבת שתי הצעות זהות, אחת של חברי הכנסת אורי מקלב ומשה גפני והשנייה של חברת הכנסת שולי מועלם רפאלי וחברי הכנסת רועי פולקמן, יו"ר הוועדה כבל וח"כ בצלאל סמוטריץ'. היו"ר כבל אמר כי "הצעת החוק מנסה להתמודד עם אחת הרעות החולות שמטריפות את הציבור הישראלי – השיווק האגרסיבי וחדירת הפרסומות לסלולרי שלנו. ההצעה מבקשת להימנע מהחדירה הזו שכמוה כחדירה לחצר הפרטית שלנו".

ח"כ מקלב הוסיף כי "מי שרוצה להפסיק את העסקה רוצה גם להפסיק לקבל פרסומות. ההתקשרות עם חברה כזאת או אחרת זאת לא חתונה קתולית". ח"כ שולי מועלם רפאלי הוסיפה כי כשלקוח מבקש להפסיק את ההתקשרות עם חברה על המוצר הראשי שהוא מקבל ממנה הוא למעשה מבקש להפסיק התקשרות איתה באשר לכל מה שהיא מציעה וצריך לכבד את זכות הצרכן להתנתק.

כיום חברות שקיבלו הסכמה מהלקוח לשלוח לו פרסומות, בין היתר בעת התקשרות, חייבות להפסיק זאת רק אם הלקוח מודיע להם במפורש על סירובו לקבל את הפרסומות. כך נוצר מצב שלקוחות מתנתקים מחברות מסוימות וממשיכים לקבל מהן פרסומות, כל עוד לא הודיעו אחרת. לכן אישרה היום הוועדה לתקן את החוק, כך שהודעת ההתנתקות, או סיום התקשרות מסיבה אחרת, כמוהן כהודעה על סירוב לקבל פרסומות. ההצעה צפויה להיכנס לתוקף בשבועות הקרובים, מיד לאחר אישורה הסופי במליאת הכנסת ופרסומה ברשומות.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

במהלך הדיון היום ביקש מנכ"ל ידיעות אחרונות, ינון אנגל, להחריג מההצעה את העיתונות הכתובה. הוא הסביר כי ההצעה תפגע פגיעה קשה בעיתונות הכתובה בישראל. לדבריו, "העיתונות הכתובה חשובה לקיום הדמוקרטיה במדינה יותר מאשר עסק שמוכר נעליים". הוא הסביר כי לעיתים יש אנשים שבעקבות כתבה או מאמר מתרגזים, הדבר קורה לרוב ביחד שם מנויים על עיתון "הארץ", ומבטלים את המנוי ולאחר תקופה מסוימת מחדשים אותו. לטענתו, ההצעה תמנע מהעיתונים לפנות מחדש לאותם מנויים.

ח"כ מקלב התייחס לכך ואמר כי ההצעה תמנע מהעיתונים לדחוף לאותם מנויים פרסומות באמצעים אלקטרוניים או חיוג אוטומטי, אך לא תמנע מהם לבצע התקשרות ישירה של נציג שירות אל המנוי שעזב ולהציע לו, באופן אישי, לחזור. נציג משרד התקשורת, עו"ד ואיל גיגיני, אמר גם הוא כי ההצעה לא תמנע מהעיתונים לפנות באופן ישיר לאדם ולהציע לו מנוי. היו"ר כבל הוסיף כי הבקשה להחריג את העיתונות הכתובה היא בעייתית, ואמר כי יש לעיתונים מחלקות שיווק והם יודעים בדיוק מי ביטל מנוי ויכולים לפנות אליו ישירות.

אילוסטרציה | קרדיט: pixabay.com

Back to top button