חדשות הארץמבזקיםפוליטי / מדיני

שר הביטחון הורה להקים מנגנון פיצוי כספי לחקלאי 'עוטף עזה'

שר הביטחון, אביגדור ליברמן, השתתף הבוקר (רביעי), יחד עם יו״ר קק״ל, דניאל עטר, ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, ועם ילדי קיבוץ כפר עזה, בטקס נטיעות של קק"ל לרגל ט"ו-בשבט. שר הביטחון ליברמן הכריז בטקס על שני מהלכים משמעותיים, שיזם והוביל בשבועות האחרונים, לחיזוק היישובים ב'עוטף עזה': הקמת מנגנון פיצוי לחקלאים ב'מסלול ירוק', שנאלצים להפסיק את עבודתם כתוצאה מהמצב הביטחוני, ועל החלטת משרד הביטחון להכיר במכינה קדם צבאית חדשה ביישוב 'סופה', שתיקרא על שמו של סגן הדר גולדין.

שר הביטחון, אביגדור ליברמן: "יישובי 'עוטף עזה' נמצאים בעיצומה של תנופת פיתוח וקליטת מאות משפחות חדשות. תפקידנו לתמוך בהם ולחזק את תחושת הביטחון, גם הביטחון הכלכלי. זו הסיבה שאישרנו מנגנון פיצוי ב'מסלול ירוק' לחקלאים שמעבדים את השדות עד למילימטר האחרון לפני הגדר, ולעתים קרובות נאלצים להפסיק את העבודה בגלל מתיחות ביטחונית. אני מקווה שהמסלול הירוק, שגיבשנו יחד עם אנשי מס רכוש, יאפשר לחקלאים לקבל פיצוי מהיר ואפקטיבי ואני בעיקר מקווה שהחקלאים יוכלו להמשיך לעבד את הקרקע עד לגדר, מבלי להזדקק למס רכוש".

מנגנון פיצוי לחקלאות צמודת הגדר ב'עוטף עזה':

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

בהנחיית שר הביטחון, מינה מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (במיל') אודי אדם, צוות משותף למשרד הביטחון, צה"ל, מס רכוש ברשות המסים ומשרד החקלאות, לבחינת הפיצוי לחקלאי 'עוטף עזה', שנאלצים להפסיק את עבודתם, כתוצאה מהמצב הביטחוני- פעילות צה"ל להקמת המכשול וחיסול מנהרות הטרור מרצועת עזה. הצוות סייר ביישובי 'עוטף עזה', נפגש עם חקלאים ושמע על הקושי הרב בהוכחת הקשר הסיבתי, שבין הפסקות עבודה לנזק בפועל לגידולים, לצורך קבלת פיצוי כספי ממס רכוש. שר הביטחון קיבל את המלצות הצוות והורה להקים 'מסלול ירוק ייעודי לחקלאי עוטף עזה' לפי המודל הבא: בתחילת עונת הגידול יחושב מראש היבול הצפוי לדונם והרווח הצפוי על כל ק"ג (בניכוי הוצאות הגידול). בסוף עונת הגידול, בהתאם ליבול בפועל, יפצה מס רכוש את החקלאי, אם היבול היה נמוך בעד 30% מהממוצע הצפוי (מעבר לכך יוכל החקלאי לתבוע פיצוי במסלול הרגיל). החקלאי לא יידרש עוד להוכיח נזק ממשי כתוצאה מהפסקות העבודה. מנגנון הפיצויים המהיר יותנה בכך, שבמהלך עונת הגידול תהיינה לפחות 4 סגירות (מניעות כניסה לשטח הגידול) בשעות העבודה הרגילות- או במצטבר סגירות המגיעות ל-12 שעות. הפרטים המלאים יפורסמו לחקלאים בימים הקרובים. מתווה זה יופעל בשלב ראשון רק בשנת 2018, ובהתאם להצלחתו תיבחן הארכתו עד להשלמת הקמת המכשול הביטחוני לאורך גבול עזה.

צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

Back to top button