ליברמן בעוטף עזה: "כל עזתי שנשלח על ידי חמאס לגדר מסכן את חייו"
שר הביטחון, אביגדור ליברמן סייר הבוקר (שלישי) בעוטף עזה וקיים הערכת מצב באוגדת עזה, יחד עם ראש אמ"ץ, אלוף פיקוד הדרום ומפקד אוגדת עזה. לאחר מכן קיים ליברמן מפגש עם ראשי רשויות ותושבי עוטף עזה בקיבוץ חולית שבמועצה האזורית אשכול.
ליברמן אמר במהלך הסיור, "כל עזתי שנשלח על ידי ארגון הטרור חמאס לגדר מסכן את חייו, גם בצד השני הבינו שלא כדאי להם להמשיך ואני מזהיר אותם מהמשך הפרובוקציה. קבענו כללי משחק ברורים ואנחנו לא מתכוונים לשנות אותם. כל מי שינסה אותנו ויגיע למרחב הגדר יסכן את חייו".
ליברמן הוסיף, "מעריכים את תושבי עוטף עזה שבאמת המשיכו בשגרת חיים, צה"ל ימשיך להגן עליהם ועל מדינת ישראל. אנחנו לא נכנסים לפאניקה, הצד השני צריך להיות בפאניקה מאיתנו. אנחנו עושים את מרב המאמצים גם לארח הרבה מאוד משפחות ואנשים שמטיילים בעוטף עזה".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
ליברמן אמר בנוסף, "אני ממליץ לתושבי עזה להשקיע את המאמץ לא במחאות נגד ישראל אלא בהחלפת ההנהגה בתוך הרצועה. אותה הנהגה שבמקום להתמקד בפיתוח תשתיות חשמל, מים וחינוך משקיעה מעל ל-260 מיליון דולר בתשתיות טרור. במנהרות ובייצור רקטות. ברגע ברגע שהנהגת רצועת עזה, תושבי עזה, יוותרו על הרעיון להשמיד את מדינת ישראל, ברגע שהם יתמקדו בכלכלה הם לא ימצאו פרטנר יותר טוב, יותר יעיל ממדינת ישראל. שיקום תמורת פירוז- זו הנוסחה שלנו, היא מונחת על השולחן, אנחנו עשינו פעמיים תהליך מדיני כפול, השנה נציין 25 שנה מאז הסכמי אוסלו שהבאנו את ערפאת והכנופיות שלו לעיר עזה, וגם דומני מתקרבים כבר ל-13 שנה מאז ההתנתקות בה חזרנו לקווי 67' עד המילימטר האחרון, פינינו את כל היישובים, פינינו את כל היהודים, אין להם שום מקום לטענה כלפי מדינת ישראל. כמו שאמרתי אנחנו נחושים להגן על ביטחונם של אזרחי ישראל כמובן בראש ובראשונה על עוטף עזה ועל הנושא הזה לא תהיה שום פשרה, שום גמישות."