חדשות הארץמבזקיםפוליטי / מדיני

חצי מיליארד ש"ח יועברו לקרית שמונה, שלומי, מטולה וירוחם

הממשלה אישרה הבוקר (ראשון) החלטות לחיזוק היישובים קריית שמונה, שלומי, מטולה וירוחם. החלטות הממשלה הוגשו על ידי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שר האוצר, משה כחלון, שר הכלכלה אלי כהן ושר הבינוי והשיכון יואב גלנט.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו בישיבת הממשלה אמר כי "אלו החלטות חשובות, החלטות שיביאו לחיזוק הפריפריה והחוסן החברתי בישראל. העשייה נמשכת כל הזמן. אנחנו מאשרים היום החלטה לחיזוק יישובים צמודי גדר בצפון, באמצעות תוכנית סיוע ייחודית ליישובים קריית שמונה, שלומי ומטולה, וגם תוכנית מקיפה לחיזוק ירוחם. זוהי בשורה חשובה מאוד, אני מאוד מתרגש מהרגע הזה, אנחנו עובדים על זה הרבה זמן. הבטחתי לתושבי קריית שמונה, שנעשה זאת והיום אנחנו מקיימים.
קריית שמונה, מטולה ושלומי יקרות לנו ונמשיך לחזק אותן. ההחלטה על ירוחם היא החלטה חלוצית לקראת מעבר צה"ל לנגב, יצרנו שם מנוע כלכלי ממשלתי שמאפשר לפתח את האזור כולו".

ההחלטה הנוגעת ליישובים צמודי גדר, מתמקדת בפיתוח הכלכלה, התעשייה והשירותים בקרית שמונה, שלומי ומטולה, בצמידות לחיזוק פעולות בתחום הבינוי, במטרה לתמוך בגידול מספר התושבים ביישובים וצמצום פערים בינם לבין ישובים אחרים.
במסגרת ההחלטה לחיזוק ירוחם גובשה תכנית רב-שנתית לשנים 2018-2022 להעצמה כלכלית של המועצה המקומית ירוחם, הנותנת מענה לאתגריים הייחודיים של היישוב, תוך מינוף מגמות פיתוח מואץ בעקבות מעבר צה"ל לנגב.
החלטות הממשלה הוגשו על ידי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שר האוצר, משה כחלון, שר הכלכלה אלי כהן ושר הבינוי והשיכון יואב גלנט.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

שר האוצר, משה כחלון ציין כי "ההחלטה היא המשך ישיר של מדיניות הממשלה לחיזוק הפריפריה הצפונית והדרומית. ההחלטה שמה דגש על פיתוח איזורי תעסוקה איכותיים בשכר הוגן וחיזוק מבנים שיאפשרו לישובים להתפתח ולהתחזק ובתוך כך לתת מענה לצמיחה המהירה של אותם ישובים כתוצאה מתנופת והבנייה שאנו מובילים בכל רחבי הארץ. חיזוק הפריפריה לא יכול להתבצע רק במילים בכותרות וחייב להיות מגובה במעשים ותקציבים. נמשיך לחזק את הפריפריה ולהוביל מדיניות של ברורה צמצום פערים שתחזק ותצמיח את המשק הישראלי כולו."

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן: "קידום התעשייה, התעסוקה והחדשנות בפריפריה הצפונית, הינה משימה הנמצאת בראש סדר העדיפויות של משרד הכלכלה והתעשייה. הפיכת אזור קרית שמונה למרכז חדשנות טכנולוגית בתחום המזון – תמשוך לאזור השקעות, תעשייה והון אנושי שיביאו לפיתוח כלכלי אזורי".

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט: "פיתוח יישובי קו העימות והרחבת ההתיישבות באזורים בעלי חשיבות אסטרטגית לביטחון המדינה הוא צעד חשוב להמשך פיתוח ובניין הארץ. אני שמח שהצלחנו לאשר את התוכנית בתקופה שבין יום השואה ליום העצמאות – ימים של הסתכלות על העבר ותכנון לעתיד. פיתוחם של מטולה קריית שמונה, שלומי וירוחם מהווה מנוף לחיזוק הביטחון, החברה והכלכלה של יישובי הגליל והנגב ושל המדינה כולה".

יישובים צמודי גדר: קרית שמונה, שלומי ומטולה:

במסגרת ההשקעות הכלולות בתכנית הסיוע לשנים 2018-2022 יושקעו כמאה מיליון ש"ח בפיתוח תחום הפודטק באזור קרית שמונה, כך שהעיר תהפוך למוקד ארצי של ידע וייצור בתחום ותאפשר חיזוק כלכלי של כלל אזור הגליל המזרחי. במקביל, יושקעו עשרות מיליוני ש"ח בשיקום שכונות פיזי וחברתי ובחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה. השקעות נוספות הנכללות בתוכנית כוללות פרוייקטי תחבורה התומכים בהתפתחות הכלכלית והדמוגרפית של היישובים וכן פעולות בתחום ההתייעלות האנרגטית והתיירות. כן נכללות בתוכנית פעולות להמשך החיזוק החברתי של היישובים בכלל זה בתחומי החברה, המדע והקהילה.

מועצה מקומית ירוחם:

ירוחם היא הרשות הקרובה ביותר לבסיס קריית ההדרכה שקם בשנים האחרונות בצומת הנגב, ונמצאת בטווח של פחות מ-10 ק"מ מהבסיס. במגמה למנף את המהלך הצבאי של העתקת בסיס צה"ל לנגד גם לטובת חיזוק התושבים והיישובים באזור, החליטה הממשלה לנקוט בשורה של פעולות לחיזוק ירוחם.

פעולות אלו נקבעו לאור מאפייניה של ירוחם כיישוב פריפריאלי וקטן, הנדרש להתמודד עם גידול צפוי ומהיר באוכלוסייה, ובהתאם לצורך לפתח תשתיות עירוניות לקראת קליטה עתידית של משפחות חדשות בעקבות מעבר צה"ל.
היקף התכנית כ-123 מלש"ח.

היא כוללת פעילות לחיזוק הכלכלה ומקורות התעסוקה באזור (סיוע למפעלים, לעסקים קטנים ובינוניים ופיתוח אזורי תעשייה), חיזוק הקהילה (שיקום שכונות פיזי וחברתי, תגבור בתחומי חינוך ומדע, וכן תגבור שירותי רווחה), שיפור תשתיות, חיזוק השירותים לתושב ומענקים לפיתוח כלכלי וארגוני. כמו כן, משרד הבינוי והשיכון יגיש לאישור הועדה לתכנון ופיתוח עדכון לאומדני עלויות הפיתוח של כ- 3,800 יח"ד בחמש שנים (2018-2022). מדובר על הכפלת מספר התושבים בירוחם בפרק זמן קצר מאוד.

להחלטות שהוגשו על ידי משרד ראש הממשלה, משרד האוצר, משרד הכלכלה ומשרד הבינוי והשיכון שותפים כלל משרדי הממשלה.

Back to top button