חדשות הארץטכנולוגיהמבזקיםפוליטי / מדיני

מעבדת סייבר חדשה תוקם בבאר שבע בהשקעה של 15 מיליון ש"ח

בהודעה משותפת של משרד האוצר והכלכלה נמסר כי מעבדת סייבר חדשה תוקם בבאר שבע בתחום הפינטק-סייבר בהשקעה של 15 מיליון ש"ח. מדובר בצעד משותף של מערך סייבר, חירום וביטחון במשרד האוצר, מערך הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה ורשות החדשנות.

שר האוצר, משה כחלון אומר כי "הפרויקט מהווה המשך ישיר למדיניות משרד האוצר והממשלה לחיזוק וטיפוח הנגב והגליל. זאת ועוד, הפרויקט מבסס את מעמדה של באר שבע כבירת סייבר עולמית. התכנית מפחיתה את הסיכונים הגלומים בתחום ובכך צפויה להביא להגברת התחרותיות בענף, הקטנת הריכוזיות וכתוצאה מכך בעתיד גם לירידת מחירים. אנו צופים כי ביכולתה של התכנית להגדיל הכנסות המדינה באמצעות גידול בהשקעות חדשות והפיכתה של מדינת ישראל למוקד משיכה לגופים פיננסים בינלאומיים. זאת, תוך מיצוב ישראל כמובילה עולמית בתחום."

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן ציין כי "אין תחום מתאים יותר להתחיל ממנו מאשר תחום הסייבר והפינטק, בבירת הסייבר של ישראל- באר שבע, בכוונתנו להקים מעבדות נוספות לחדשנות בתחומים ייעודיים, אשר יתרמו ערך כלכלי חשוב למשק ולחדשנות. תפקידנו הוא לקדם את התעשייה והכלכלה בישראל, ובפריפריה בפרט. בתכנית זו יש הזדמנות ייחודית לנצל את התשתיות הייחודיות שיצרה המדינה לטובת חיזוק ותעשייה. באר שבע היא בירת הסייבר הלאומי ומעבדת החדשנות תחזק את מעמדה יותר ותסייע בביסוסה בעולם"
מעבדה לחדשנות סייבר-פיננסית FinSec- שיתוף פעולה בין מערך סייבר חרום ובטחון במשרד האוצר, רשות החדשנות, מערך הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה"

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

המעבדה תחזק את חוסנה של המערכת הפיננסית הישראלית על-ידי הגברת נגישותה לחדשנות טכנולוגית (פינטק), תעודד צמיחה ותחרות בשוק הפיננסי המקומי. חיזוק הפינטק והסייבר בישראל תביא להגדלת ההשקעות הזרות בישראל, ותבסס את באר שבע כבירת סייבר ברמה הלאומית והבינלאומית. תקציב המעבדה למשך 3 שנים הקרובות יעמוד על 15 מיליון שקלים.

במסגרת "קול קורא" של תכנית מעבדות לחדשנות של רשות החדשנות שנערך בשנת 2017 נבחרו 5 זכייניות להפעלת המעבדות: רנו-ניסאן העולמית, שיכון בינוי-Enel ו Merck-Flex., המ-לט ו-Frutarom. המעבדות יופעלו במשך 3 שנים ויזכו למימון כולל של 4.5 מיליון שקל לשנה מהרשות. הן יקומו בנצרת, חיפה, תל אביב ויבנה.

תפעול המעבדה יתבצע בידי תאגיד טכנולוגי בעל תשתית טכנולוגית, ידע ומומחיות ייחודיים בארץ או בחו"ל בתחום מחשוב ותשתיות בתחומי הפיננסים והסייבר. בנוסף יידרש שותף מתחום הפיננסים שיעניק לחברות מעבדה את הגישה לנתונים פיננסיים, צרכים, מוצרים ותהליכים. הגורם המבצע אשר ייבחר, יידרש להקים את מעבדת ה-FinSec בעיר באר שבע, אשר תהא זכאית למענק מרשות החדשנות לצורך כיסוי ההוצאות המוכרות בהקמת תשתית טכנולוגית, בשיעור של 50% (אזור פיתוח א') מסך ההוצאות המוכרות ועד לתקרת מענק של 4 מיליון ש"ח במהלך תקופת הזיכיון (בכפוף לתנאים המפורטים במסלול ההטבה). כמו כן, רשות החדשנות תעניק מענק בסך של 425 אש"ח או 85% מסך ההוצאות המוכרות לתקופת ביצוע של עד 6 חודשים לכל חברת מעבדה שתבחר על ידי השותפים במעבדה ותאושר על ידי רשות החדשנות.

יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה: "מערך הסייבר הלאומי שם לו למטרה להפוך את באר שבע למוקד מובילות עולמי בסייבר: בה יפעלו יחד ממשלה, אקדמיה, תעשייה מקומית ותאגידים רב לאומיים ביצירת חדשנות טכנולוגית פורצת דרך, תוך כדי העצמת בירת הנגב וקידום מגזר הסייבר הישראלי כולו. לדיגיטציה פוטנציאל לחולל מהפכה דרמטית בדרך ובאיכות בה אנו צורכים שירותים פיננסיים, אולם רק אם תלווה בפתרונות, שיטות וטכנולוגיות מתאימות בהגנה בסייבר. אנו רוצים לראות את באר שבע בפרט ואת ישראל בכלל, ממשיכות להוביל בחזית העשייה העולמית בתחום. מעבדת הפינטק-סייבר היא אבן דרך משמעותית בפיתוח קריית הסייבר הלאומית בב"ש ובכוונתנו להמשיך להניח לבנים נוספות בהמשך הדרך.

ד"ר עמי אפלבום, יו"ר רשות החדשנות והמדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה: "רשות החדשנות חוברת במהלך ייחודי וחשוב לשת"פ עם מערך הסייבר הלאומי ומערך סייבר חירום ובטחון במשרד האוצר למען קידום התעשייה בישראל. כידוע, מסלול מעבדות החדשנות של רשות החדשנות מאפשר לחברות מתמחות ליישם תהליכים של "חדשנות פתוחה". השתתפות במעבדה יעזור לחברות סטרטאפ ישראליות לגדול ולהתבסס בישראל, לחזק את סביבת החדשנות הייחודית של ישראל ובכך לחזק ולקדם את התעשייה"

יוני מור, ראש מערך סייבר חירום ובטחון, משרד האוצר: "המרכז לסייבר ורציפות פיננסית הוקם ומנוהל כפרוייקט משותף של מערך הסייבר הלאומי ומערך סייבר חירום ובטחון במשרד האוצר. המרכז אמון על העלאת חוסנה של המערכת הפיננסית במדינת ישראל בהקשרי סייבר ורציפות פיננסית. הממשק בין המעבדה לבין המרכז יאפשר תמיכה וקידום מוצרי פינטק מאובטחים וקישור לגופים פיננסיים לאומיים ובינ"ל. נדבך מרכזי נוסף להצלחת המיזם הינו השילוב בין המגזר הפרטי לבין החוזקות של הרשות לחדשנות, מערך הסייבר הלאומי, ומשרד האוצר".

צילום: יח"צ משרד הכלכלה

Back to top button