חדשות הארץכלכלהמבזקים

משרד הכלכלה: בנק אוצר החייל – הידידותי ביותר לעסקים הקטנים והבינוניים

הקטנים עם הקטנים: לראשונה – משרד הכלכלה מפרסם היום (ראשון) את מדד הידידותיות של הבנקים לעסקים קטנים ובינוניים – מאי 2018. המדד המפורסם לראשונה בחודש מאי, ויפורסם אחת לרבעון קובע: בנק אוצר החייל הוא הבנק הידידותי ביותר לעסקים הקטנים והבינוניים.

כחלק מבחינת מצב האשראי, ועל מנת לעודד את המודעות והתחרותיות בתחום האשראי לעסקים קטנים ובינוניים, מפרסמת הסוכנות לעסקים קטנים והבינוניים במשרד הכלכלה, לראשונה, מדד שיגדיר את רמת הידידותיות של בנקים לעסקים אלו. המדד מסתמך על הנתונים הפיננסים המפורסמים על ידי הבנקים וכן בדיקת נגישות של שירותים שונים על בסיס הפרמטרים הבאים:

1. היקף האשראי לעסקים קטנים ובינוניים מסך האשראי העסקי
2. יחס הריבית לסיכון האשראי לעסקים קטנים ובינוניים
3. שיעור הרווחיות מהכנסות שאינן ריבית (עמלות שונות)
4. נגישות שירותי הבנק לעסקים קטנים ובינוניים

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן אומר כי "מדד הבנקים הוא אמצעי נוסף לקידום העסקים הקטנים והבינוניים במטרה שיטיבו את השירות ויהיו ידידותיים יותר לעסקים הקטנים והבינוניים שהם מנוע צמיחה מרכזי במשק"

רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה:" בשנים האחרונות אנו רואים גידול בהיקף האשראי הבנקאי לעסקים הקטנים והבינוניים וזה חיובי אך עם זאת יש צורך בהגברת התחרות והשקיפות כלפי בעלי העסקים. לצערנו לא זכינו לשיתוף פעולה מהבנקים ליצירת מדדים שקופים לציבור ולכן יצאנו בשלב ראשון עם מדד ראשוני המבוסס על הדוחות הרבעוניים. לאור חוסר שיתוף הפעולה ועל מנת לייצר מדד טוב ככל האפשר, בכוונתנו להרחיב את המדד בעתיד על ידי הוספת סקר רחב של יועצים הפועלים בתחום. אנו קוראים לבעלי העסקים הקטנים והבינוניים לבחון את התנאים השונים שמציעים הבנקים כולל הריבית, תקופת ההחזר, אחוז הביטחונות הנדרש והעמלות השונות אחת לתקופה".
תוצאות המדד – מאי 2018
(מבוסס על נתוני הדוחות הכספיים של הבנקים לשנת 2017)

דירוג לפי מרכיבי המדד

פירוט מרכיבי המדד

1. מדד האשראי לעסקים קטנים (40%)

המורכב משני פרמטרים:
i. שיעור האשראי לעסקים קטנים מתוך כלל האשראי לעסקים כאשר, שיעור גדול יותר משמעותו יותר נקודות למדד. (משקלו במדד 20%)

 

ii. שיעור הכנסות מריבית ביחס לשיעור הפסדי אשראי. כאשר, שיעור גדול יותר משמעותו פחות נקודות למדד. נועד לבחון את המחיר שגובים הבנקים על האשראי ביחס לסיכון בפועל. (משקלו במדד 20%)

2. מדד עלויות נלוות לעסקים קטנים (30%)

סך ההכנסות שאינן מריבית ביחס לסך הנכסים (אשראי ופיקדונות). נועד לבחון את העלויות הנוספות הנגבות על ידי הבנקים ביחס להיקף הפעילות.

3. מדד נגישות טכנולוגית לעסקים (30%)
העברת כספים, שירותי מט"ח, הפקדת שיקים בסלולר, הזמנת פנקסי שיקים, חיבור למערכת ניהול חשבונות. מעת לעת נבחן הוספת שירותים לציון ושקלול מחדש.

השוואת פעולות דיגיטליות נבחרות לחשבון המוגדר עסקי

Back to top button