בגרות בתיאוריה: כ- 15,000 תלמידים מכיתות י' ייגשו מחר למבחן
לראשונה מחר – מבחן בתיאוריה דרך בתי הספר. כ- 15,000 תלמידים מכיתות י' ייגשו במהלך בגרויות הקיץ לבחינת בגרות ייחודית, בגרות בתיאוריה. הבחינה הוא מיזם משותף של משרד החינוך והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ומהווה חלק מתכנית חומש של משרד החינוך לקידום הזהירות בדרכים, ולקראת הגיל שבו ניתן להוציא רישיון נהיגה. במסגרת התכנית המשותפת הוחלט כי בבתי הספר התלמידים יעברו הכשרה לקראת הבחינה, כשלאורך השנה הם ילמדו באופן מסודר. את הלימודים העבירו מורים מתוך בתי הספר שהוכשרו לתכנית, ועברו את ההכשרה הנדרשת. הבחינה תכלול, בין היתר, התייחסות לנושאים אשר נלמדו לאורך השנה: היבטים של עייפות בנהיגה, לחץ חברתי, היסח דעת וסכנות השימוש באלכוהול.
בחינת הבגרות חוברה על ידי צוות מקצועי של משרד החינוך, מכון סאלד והרשות הלאומית לביטחון בדרכים. בהתאם לסיכום בין כל הגורמים, תלמיד אשר יעבור את הבחינה בציון 80, יקבל פטור מבחינת התיאוריה למשך שלוש שנים. תלמיד שיקבל ציון פחות מ- 80 יאלץ לעבור בחינה מחודשת.
תכנית זו היא חלק מתכנית חומש של משרד החינוך לקידום הזהירות בדרכים. בלב התכנית, מתכוון משרד החינוך להרחיב באופן ניכר את מספר התלמידים שלומדים חינוך תעבורתי. כבר בשנת הלימודים הקרובה יצמח מספר הכיתות שלומדות חינוך תעבורתי, מ-2,800 ל-3,500 כיתות, ובסך הכל בשנת הלימודים הקרובה יילמדו 91,000 תלמידי שכבת י'.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
מטרת משרד החינוך היא להרחיב את מספר הלומדים ולהגיע לשכבת הגיל כולה, ובהתאמה להרחיב גם את מספר התלמידים שייבחנו בבחינות הנהיגה העיוניות (תיאוריה).
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "מערכת החינוך שואפת לעצב ולטפח בבוגר המערכת מכלול עשיר של ידע, ערכים ומיומנויות. בתוך התהליך הזה, אנו גם שוקדים לחדש ולפתח מיומנויות נוספות שאינן רק בליבת העשייה החינוכית הקיימת. התכנית הנוכחית מעניקה לתלמידים שלנו הזדמנות ראויה לקבל הכשרה ראשונית ומקצועית לקראת השתלבותם כנהגים על הכביש. היא מעניקה להם ידע רחב, ערכים של אחריות וסובלנות. בשל חשיבותה הרבה של התכנית, אנו נרחיב אותה בשנה הבאה ובעוד שנתיים נרחיבה לכלל שכבת כיתה י'. אני מאחל לתלמידות ולתלמידים שלנו הצלחה בבחינה .
הכל יפה…. אבל תאונות הדרכים נגרמות בעיקר בגלל התנהגויות שקשורות לאו דווקא לכביש. בטחון מופרז, חוסר התחשבות, חוסר סבלנות, תחרותיות ומרפקנות. זה כבר עניין של חינוך בכלל ולאוו דווקא חינוך לנהיגה… מתי יחול השינוי?