מנגו בשל ומתוק: כך תזהו מנגו הבשל לאכילה!
מנגו בשל ומתוק. מגדלי המנגו בערבה התיכונה ממשיכים להוביל את החקלאות הישראלית ולספק 'פירות מקדימים' והחלו לספק השבוע מנגו בשל מתוק ואיכותי ראשון לעונה. חקלאי הערבה התיכונה בסיוע של חוקרי מו"פ ערבה תיכונה וצפונית עומלים על מנת לאפשר יתרון יחסי ולהקדים את עונות הגידול תוך ניצול היתרון היחסי שבערבה התיכונה. המנגו נחשב לפרי טרופי הזקוק לחום משמעותי, מסיבה זו הוא גדל בעיקר באזורים כמו הערבה ובסובב כינרת. במדבר הישראלי- בערבה תיכונה, הימים החמים החלו כבר לפני מספר חודשים ופריחת המנגו הקדימה באופן משמעותי.
בשל כך, החלו בימים האחרונים חקלאי הערבה התיכונה לקטוף את פרי המנגו הגדל בטח של כ-500 דונם ולהעבירם לרשתות השיווק השונות ברחבי הארץ. הזנים אותם מגדלים בערבה ובשלים כבר כיום לאכילה: טומי ושלי.
לדבריו של ארז ליכטנשטיין מגדל מנגו בערבה התיכונה: "מזג האוויר בערבה התיכונה מעניק לנו יתרון יחסי על פני מגדלי המנגו באזורים אחרים בארץ ומאפשר לנו לספק כבר בימים אלו פרי בשל מתוק ואיכותי לשווקים". רני סלע מנכ"ל 'יופי של ירקות' הוסיף: "החקלאות בערבה מאופיינת בגידולים איכותיים ומקדימי עונה – כך גם בגידול המנגו האיכותי הגדל בערבה. המנגו מהערבה בשל ומתוק בימים אלו ולכן מומלץ לחפש את הפרי מהערבה בשווקים בכל רחבי הארץ".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
כמו כן, מגדלי המנגו עושים שימוש בתעלות הזנה של טוף מרום גולן, המאפשרות קליטה טובה יותר של ברזל, משפרות את כמות ואיכות היבול בצורה ניכרת. אבי מעוז, מחברת טוף מרום גולן מסביר: "לצד מחקרים בתחום ההשקיה וכו', במחלקת המו"פ בטוף מרום גולן אבחנו כי גידול המנגו זקוק לכמויות גדולות של ברזל. באדמה רגילה הברזל חודר לקרקע והעץ מתקשה לשאוב אותו. לכן נבחן מצע שכולו טוף איכותי ומאוורר, המקל על העץ לצרוך את הברזל לו הוא זקוק ומאפשר יבול גדול הרבה יותר".
חקלאי הערבה התיכונה מסבירים- כך תדעו שהמנגו שרכשתם איינו בוסר ובשל לאכילה:
· צבעו הפנימי של מנגו בשל צהוב-כתום. בקשו מהמוכר לפתוח פרי לדוגמה, ממש כמו אבטיח.
· התבוננו על צידו התחתון של הפרי (הפיטם). כאשר הפרי עדיין בוסר הוא נוטה פנימה אך כאשר הפרי בשל הוא מתנפח מעט ובולט כלפי חוץ.
· התבוננו בנקודות הלבנות על הפרי. כאשר הפרי אינו בשל הם קטנות מאוד וכאשר הפרי מבשיל הם הופכות דומיננטיות יותר.
· לפני אכילת הפרי חצו קלות על הפרי, במידה והמרקם קשה מאוד- מומלץ להמתין עוד יום-יומיים, אם המגע מעט רך- ניתן לאכול.
· אם בכל זאת רכשתם פרי קשה, המנגו בדומה לאבוקדו מבשיל בטמפרטורת חדר. כאשר המנגו בשל, ניתן לאחסנו במקרר להארכת חיי המדף.
ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה אייל בלום ציין כי חקלאי הערבה אינם מתפשרים על איכות הגידול ומספקים לרשתות גידולים איכותיים: "באמצעות ניצול היתרון היחסי של האקלים בערבה ומחקרים שמקדמים במו"פ ערבה תיכונה וצפונית חקלאי הערבה מספקים גידולים איכותיים. החקלאים בערבה מקפידים על איכות ושיווק גידולים טריים, בשלים ואיכותיים. חפשו את המדבקה על המנגו מהערבה".
המנגו נחשב לאחד מענפי המטע החשובים בארץ, נטוע על כ- 20,000 דונם המניבים יבול של כ- 40,000 טון בשנה. הצפי הוא שהיבול יעלה לכ-60 אלף טון בחמש השנים הקרובות.