חדשות הארץטכנולוגיהמבזקים

נתניהו: "קראתי את הספר ולא ישנתי לילה שלם"

ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא לפני זמן קצר (רבעי) דברים בשבוע הסייבר הלאומי של המרכז למחקר סייבר באוניברסיטת תל אביב על שם בלווטניק, מערך הסייבר הלאומי במשרד רוה״מ ומשרד החוץ ואמר כי "מדינות יכולות לעשות את הנורא ביותר, להכאיב למערכות החשובות ביותר ואף להשתלט עליהן וזה לא תיאורטי זה כבר קורה. ישראל מקבלת 20% מההשקעה הגלובלית בסייבר וזה יגדל." נתניהו ציין כי "יש הזדמנויות שלא ייאמנו ועמן האיומים – לא יהיו פתרונות שיפסיקו את התקיפות, אנחנו יכולים לנטר ולמנוע מה שאפשר, אבל הדרך היחידה היא לרוץ קדימה, זהו מבחן לציביליזציה שלנו, וזה ייבחן לא רק על ידי ארגוני טרור ופושעים אלא גם על ידי מדינות".

"קראתי בזמנו את הספר שנתן לי יו"ר המרכז למחקר סייבר באוניברסיטת ת"א פרופ' איציק בן ישראל, ולא ישנתי לילה שלם" מסר ראש הממשלה נתניהו "אמרתי שצריך לעשות משהו, וביקשתי להכין תוכנית לאומית בנושא ועל זה מופקד מערך הסייבר בראשות יגאל אונא. אני שמח להצטרף לכנס שבוע הסייבר היום, ורוצה לדבר על העתיד המזהיר והאיומים הנוראיים. הכנס הזה מתייחס לאיומים על מכשירים, מטוסים כל מה שהוא אלקטרוני. יש לי דבר אחד להגיד למי שרוצה להגן על עצמו ממתקפת סייבר, מדינות יכולות לעשות את הנורא ביותר, להכאיב למערכות החשובות ביותר ואף להשתלט עליהן וזה לא תיאורטי זה כבר קורה ובגלל זה באתם. אם לא היה החשש לבנקים למטוסים ולנשק שלנו."

"אני חושב" אומר נתניהו "שאנחנו יכולים להגן על עצמנו מפני זה וזהו מירוץ מתמיד ועל מנת להישאר מקדימה חייבים לרוץ וזה יהיה מאתגר יותר, וזה יהיה מאתגר בגלל הצמיחה שלא תאומן בעידן הדיגיטלי. אנחנו לחלוטין מחויבים להגן על מדינתנו ומדינות אחרות מהאיום. ישראל מקבלת 20% מההשקעה הגלובלית בסייבר, וזה יהיה יותר ויותר. ההחלטה שלי לפני 8 שנים הייתה לשים את ישראל בין חמש המדינות המובילות ואנחנו אכן שם ואף מעל. קידמנו גם בבאר שבע מרכז סייבר ייחודי – יהיה שם ריכוז באותו מקום של הצבא, האקדמיה והתעשייה שיוכלו לדבר אלה עם אלה והמוחות יפרו אלה את אלה, גם בעולם הדיגיטלי צריכים שיח אנושי."

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

"אנו רוצים להגן על החברה. אנחנו בעולם שעובר שינוי מהותי. תראו את החברות המובילות ב-2006 וב-2016, השינוי עובר במהירות שלא נראתה מעולם, הצורך הוא בביג דאטה, ובבניית תעשיות חדשות. אנו בכנס של תעשייה משל עצמה המייצרת ביקושים חדשים, והנה עוד תעשיות – חקלאות מדויקת, אגרוטק, שימוש במלטים ובביג דאטה מאפשר לנו להגדיל את הפריון בחקלאות, מוביליות חכמה, ביג דאטה, בינה מלאכותית , קישוריות, אלה ביקושים חדשים ותעשיות חדשות. כולם רוצים לאכול במחיר סביר ורוצים בנקים מאובטחים. וכמובן ההזדמנות הגדולה ביותר, בריאות דיגיטלית, לקחנו מיליארדי שקלים מהתקציב לתעשייה חדשה, היום 98% מהאוכלוסייה עם בסיס נתונים דיגיטליים, יש לנו את המידע הגנטי והפיזיולוגי, והאלגוריתמים החדשים יאפשרו לנו לפתח רפואה מותאמת אישית. מתעוררות כמובן בעיות בנושאי פרטיות ומשפט, ואנחנו נתגבר על כך."

לסיכום אמר נתניהו כי "העידן הדיגיטלי מייצר עושר צמיחה ויתרונות שלא ניתן לדמיין אי אפשר לחזור לעולם של פעם. דיברנו על מערכות התעופה והתנועה, יש הזדמנויות שלא ייאמנו ועמן האיומים – לא יהיו פתרונות שיפסיקו את התקיפות , אנחנו יכולים לנטר ולמנוע מה שאפשר, אבל הדרך היחידה היא לרוץ קדימה, זהו מבחן לציביליזציה שלנו, וזה ייבחן לא רק על ידי ארגוני טרור ופושעים אלא גם על ידי מעשי המדינות."

שבוע הסייבר הלאומי השנתי של המרכז למחקר סייבר בינתחומי ע"ש בלווטניק באוניברסיטת ת"א, מערך הסייבר הלאומי במשרד רה"מ ומשרד החוץ מתקיים זו השנה ה-8 באוניברסיטת ת"א. שבוע הסייבר מפגיש מומחי סייבר וחוקרים מובילים מהארץ ומהעולם, לצד קובעי מדיניות, גורמי ביטחון בינלאומיים, דיפלומטים ואנשי עסקים בכירים לסבב שולחנות עגולים, דיונים וסדנאות שעוסקים, בין היתר, בהיבטים דיפלומטיים של טרור ופשעי סייבר, שיתופי פעולה בינלאומיים וטרור מקוון, סייבר וחינוך הדורות הבאים בתחום, משפט וסייבר בישראל ובעולם, מגמות חדשות ופתרונות חדשניים להגנה, לוחמת סייבר ועוד.

צילום: חן גלילי- שבוע הסייבר

Back to top button