חשד למחלת הלפטוספירוזיס בצעיר כבן 20, נבדקים מקרים נוספים
משרד הבריאות בודק מספר של מקרים שנדבקו ככל הנראה במחלת לפטוספירוזיס (מוכרת גם בתור ״עכברת״). מקור המחלה ככל הנראה במקור מים ברמת הגולן. בכל מקרה יש לפעול בהתאם לשילוט במסלולי טיולים ברמת הגולן, ומומלץ שלא להיכנס למקווי מים עומדים.
חשד למחלת הלפטוספירוזיס Leptospirosis, (עכברת ) בבחור בשנות העשרים לחייו שהגיע עצמאית לחדר המיון במרכז הרפואי זיו בצפת.
בשעות אחר הצהריים הגיע בחור בשנות העשרים לחייו, שרחץ באחד ממקורות המים בגולן במהלך יום חמישי, הסובל מסימפטומים שונים. בבית החולים נערכות בדיקות דם בכדי לבדוק האם חלה במחלת הלפטוספירוזיס. הבחור הגיע כבר ביום חמישי לבדיקה בחדר המיון בזיו אך החליט לחתום על טופסי שחרור מאחר וחש טוב יותר, היום הגיע שוב עם סימפטומים דומים ויעבור את כלל הבדיקות לזיהוי המחלה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
ד"ר שמעון אדלשטיין יועץ לבקרת זיהומים ומחלות זיהומיות במרכז הרפואי זיו בצפת אומר כי הלפטוספירוזיס ,עכברת, הינה מחלה זיהומית חיידקית הנגרמת על ידי חיידקים פתוגניים סלילוניים, המפושטת בכל העולם, הנגרמת מהפרשת החיידק דרך דרכי השתן של חיה – בעיקר עכברים , חולדות וכד' . מחלה זואונוטית, מועברת לאנשים ובעלי חיים אחרים כמו כלבים ופרות באמצעות הפרשות למקורות מים. הדלקת מתקיימת בכליה של החיה הנגועה , כאשר החיה עצמה אינה חולה אלא רק נושאת את המחלה. אדם או חיה, הנחשפים למקורות מים נגועים על ידי הפרשות החיה הנגועה, באמצעות פצעים חשופים, שטיפת עיניים, או בליעת המים וכד'- עלולים להידבק במחלה. הסימפטומים אצל האדם – כאבי ראש, חום, כאבי שרירים, בעיות במערכת העיכול ובהמשך עלולה להוביל לאי ספיקת כליות , דלקת קרום המוח ועד תמותה, במידה ולא מטפלים במחלה.
כאמור הזמן הדרוש לשם הופעת הסימנים הקליניים בבני אדם מרגע ההדבקה, נע בממוצע בין 3-10 ימים. לפטוספירוזיס מתאפיינת בקשת רחבה של סימנים שנעים מהיעדר מוחלט עד לתסמינים המעידים על מחלה חמורה. בבני אדם מופיעה המחלה לרוב בשני שלבים: השלב הראשון: סימפטומים של מחלה הדומה לשפעת – חום, התקררות, כאבי ראש, כאבי שרירים, כאבי בטן, דלקת עיניים, הקאות שיעול וכד' שלב השני: עלייה שניה ומחודשת בחום הגוף, מלווה באותם סימנים אך עלול לגרום לפגיעה קשה בכבד, דלקת קרום המוח ואף מוות.
עוד מוסיף ד"ר אדלשטיין כי הטיפול בשלבים הראשונים של המחלה הנו פשוט- מתן אנטיביוטיקה באמצעות כדורים או דרך הוריד. בכל מקרה כל מי שמגלה סימפטומים אלו להגיע מידית לחדר המיון בבית החולים ולא להמתין, מאחר והאבחון אורך זמן, והשאיפה היא כי הטיפול יינתן מוקדם ככל האפשר לזמן גילוי המחלה.