צרכנות
ירקות מוקפצים עם קשיו
חולי סוכרת צריכים להקפיד כמה שניתן על תזונה דלה בפחמימות. פחמימות מתפרקות לסוכרים בגוף מה שגורם לעליה חדה ברמת הסוכר בדם ולצורך בכמות גדולה מאוד של אינסולין על מנת לווסת את הסוכרים בדם. מזונות דלים בפחמימה אינם מקפיצים את רמת הסוכר בדם ומאפשרים שליטה טובה יותר במחלה ואיזון מקסמלי. אין כמו מנה טובה של ירקות מוקפצים כתוספת בריאה וטעימה לארוחת הצהריים או הערב שלכם.
אלו המרכיבים על מנת להכין את המנה:
- 60 גרם אגוזי קשיו
- 200 גרם פרחי כרובית
- 200 גרם ברוקולי חתוך לפרחים
- 150 גרם כרוב לבן טרי, חתוך לרצועות
- 6 יחידות תירס גמדי חתוכים לאורך
- עגבניה גדולה חתוכה ל 8 חלקים
- 2 כפות שמן סומסום
- 4 שיני שום כתושות
- כפית וחצי רוטב סויה אמיתי
- 120 מ״ל מים
הוראות הכנה:
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
- צולים את אגוזי הקשיו על מחבת ללא שמן עד שהם הופכים זהובים מכל הצדדים. זה אמור לקחת בערך 3-4 דקות, חשוב להיזהר לא לשרוף אותם.
- מערבבים יחד בקערה גדולה כרובית, ברוקולי, כרוב, תירס הגמדי ועגבניה
- מחמים את שמן השומשום בווק או במחבת רחבה.
- מוסיפים את השום הכתוש, רוטב הסויה והמים אל תוך הווק.
- מוסיפים את הירקות אל תוך הווק ומקפיצים כ 3 עד 5 דקות מינימום תוך כדי ערבוב. אם אתם אוהבים את הירקות שלכם מעט קשים הקפידו על הזמנים האלו, אם אתם רוצים את הירקות רכים יותר השאירו אותם במחבת עוד כמה דקות על פי הטעם האישי שלכם.
- העבירו למגש או לקערה גדולה, ויש לכם תוספת נפלאה לארוחה.רכיבים תזונתיים למנת הגשה:
356 קלוריות
5 גרם שומן, מתוכם 3 גרם שומן רווי
31 גרם פחמימות, מתוכם 12 גרם סיבים תזונתיים
15.3 גרם חלבון
תכונים נוספים אפשר למצוא באתר גפן מדיקל
בתאבון!