קדחת הנילוס: 2 בני אדם מתו, מצב הצעיר שמאושפז בסורוקה משתפר
משרד הבריאות מעדכן היום (חמישי) כי עד כה דווחו 68 מקרים של חולים בקדחת הנילוס. מתוכם ידוע על 14 מטופלים עם תסמינים קשים ושניים שמתו כתוצאה מהמחלה, ביניהם גבר בן 85 הסובל ממחלת רקע.
מבית החולים סורוקה בבאר שבע נמסר כי חל שיפור קל במצבו של הצעיר שמאושפז בעקבות קדחת הנילוס. הוא עדיין מונשם ומאושפז ביחידה לטיפול נמרץ פנימי.
במשרד הבריאות מציינים כי רוב החולים הינם קשישים עם מחלות רקע.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
כמו כן, גם באירופה מדווחים על מקרים רבים, בהן מדינות כמו איטליה עם 123 מקרים מתוכם 3 נפטרים, יוון עם 75 מקרים מתוכם 4 נפטרים וסרביה עם 126 מקרים ו-11 נפטרים.
שאלות ותשובות על קדחת הנילוס (מאתר משרד הבריאות):
מהי קדחת מערב הנילוס?
מחלה קלה מאוד, בדרך כלל, דמויית שפעת, החולפת מאליה.
תקופת הדגירה, מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה היא 5-21 ימים (בדרך כלל 6 ימים) והמחלה נמשכת, לרוב, 3-6 ימים.
סימני המחלה
חום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים.
סיבוכים נדירים אפשריים הם: דלקת חדה של המוח או דלקת קרום המוח.
לעיתים נדירות מסתיימת המחלה במוות.
גורם המחלה
קדחת מערב הנילוס (West Nile Fever) היא מחלה, הנגרמת על-ידי נגיף קדחת מערב הנילוס (קמ"ה) ומועברת לבני אדם ולבעלי חיים שונים על-ידי עקיצת יתוש, שניזון מעופות נגועים. בארץ, המחלה מועברת בעיקר על-ידי יתושי Culex pipiens ו- Culex perexiguus. תקופת שיא של פעילות הנגיף בארץ היא בין אמצע אוגוסט לאמצע אוקטובר.
לא קיים כיום חיסון נגד קדחת מערב הנילוס ולכן קיימת חשיבות רבה להימנעות מעקיצות יתושים.
כיצד להתגונן בפני עקיצות
יש לנקוט באמצעי ההתגוננות בשעות החשיכה (משקיעת החמה ועד לזריחתה), שהן שעות הפעילות של היתושים. קיימים אמצעים רבים להתגוננות: לבוש ארוך, התקנת רשתות בחלונות ושימוש במאווררים. בנוסף, קיימים גם אמצעים כימיים כגון: תכשירים דוחי יתושים למריחה על הגוף, מלכודות משיכה ופיזור תכשירים בחלל. להמשך
מה לעשות אם נעקצתי?
יש לנהוג כבכול עקיצה אחרת. במקרה הצורך ניתן למרוח על מקום העקיצה חומר המרגיע את תחושת הגירוד. במקרה של תגובה אלרגית חריפה או זיהום משני יש לפנות לרופא. במידה ו-5 עד 21 ימים לאחר העקיצה, מתפתחת מחלת חום דמוית שפעת, יש לגשת לרופא המטפל לצורך אבחון וייעוץ.