אוכלבישולים

מתכון לחג: פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש

ראש השנה וחגי תשרי הם מהמועדים החשובים ביותר בחגי ישראל, בהם כל המשפחה מתכנסת יחד סביב שולחן החג לסעודת חג חגיגית בה מככבים מטעמים מיוחדים המשלבים בין מסורת וחדשנות ולהכנתם משתמשים בחומרים שהם חלק מסמלי החג כדבש ורימונים.

שף מוטי אזולאי, שף מלון רימונים גלי כנרת מציע מתכון למנה עיקרית חגיגית של פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש, שיכול לשמש כמנה ראשונה חגיגית וטעימה.

כמות סועדים : 4
זמן הכנה: 20 דק'
משך בישול: 20 דק'

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

החומרים לפטה כבד :

• 400 גרם כבד עוף
• 4 ביצים קשות
• 3 בצלים בינוניים
• 200 מ"ל שמנת צמחית
• 200 מ"ל דבש
• 200 גרם מחמאה
• 20 מ"ל ברנדי
• מלח גס, פלפל שחור גס

החומרים לרוטב :

• 1 רימון בינוני
• 30 מ"ל ברנדי
• 60 מ"ל יין אדום יבש
• 250 גרם סוכר

אופן הכנה :

• שוטפים את הכבד ומניחים על רשת צליה, מכניסים לתנור ב- 180 מעלות כ15 דקות עד לצלייה של הכבד.

• מטגנים את הבצל עם המחמאה עד להשחמה קלה, מוסיפים את הביצים הקשות ל-3 דקות ומקררים.

• מכניסים את הכבד והעיסה של הבצל והביצים לבלנדר (עדיף להכניס חצי מהכמות לעשות את הפעולה פעמיים) מוסיפים את השמנת, הדבש והברנדי, מעט פלפל וממשכים לעבד עד למצב של פטה חלק. טועמים לבדיקת מליחות.

• יוצקים לתבנית אינגליש עם ניילון נצמד, יש לנער את התבנית עם דפיקות קלות על השולחן על מנת לדחוס את הפטה פנימה להוצאת האוויר. מכסים ומכניסים למקרר ללילה.

אופן הכנת הרוטב:

• מוזגים את היין למחבת ומדליקים אש בינונית, מוסיפים את הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סמיכות קלה.
• חותכים את הרימון ועל ידי מכות קלות מעל הקליפה מוציאים את הגרעינים, מוסיפים את הגרעינים והברנדי ליין וממשכים לצמצמם עד לקבלת רוטב סמיך.

אופן הגשה:

• יוצקים מעט מהרוטב לצלחת
• פורסים 2 פרוסות פטה כבד ומניחים מעל לרוטב מפזרים מעט פלפל שחור גרוס מסביב, מניחים פרח מאכל מעל ומגישים.

בתיאבון…

צילום: פינטרסט
צילום: פינטרסט
צילום: פינטרסט

Back to top button