דירקטוריון קק"ל אישר תוכנית סיוע של כ 100 מיליון ש"ח לעוטף עזה
בצל טרור העפיפונים ששוב מתגבר והמתיחות המחריפה מול עזה קיים דירקטוריון קק"ל ישיבה מיוחדת ביום שני השבוע בשדרות וסייר בעוטף עזה.
בישיבה קיבל הדירקטוריון החלטה להגדיר את אזור עוטף עזה כיעד סיוע מרכזי של קק״ל, ולאשר תוכנית סיוע רחבת היקף ורב שנתית במגוון תחומים. בישיבה כבר אושרה תמיכה בסכום כולל של כ-66 מיליון ש״ח בשנתיים הקרובות תוך התמקדות בפעילות הליבה של קק״ל. בנוסף, הדירקטוריון עודכן כי בשבועות הקרובים תתכנס ועדת הכספים של קק״ל לדון בהצעה לתוספת חד-פעמית נוספת לסכומים אלו בסך 38 מיליון ש״ח.
החלטת דירקטוריון קק״ל באה לאחר שצוות עבודה אסטרטגי שהוקם ע״י יישובי העוטף ומייצג את כלל הרשויות באזור, גיבש תוכנית עבודה שנועדה לשמור על החוסן הקהילתי של התושבים, וביקש את עזרת קק״ל ביישומה.
בין הפרויקטים שיקודמו ע״י קק״ל בהתאם להחלטת הדירקטוריון: הכשרות שיכוניות, בניית שבילי אופניים וחיבורם בין הישובים, בניית גני משחקים, פיתוח יערות קיימים כולל פיתוח חניונים, דרכי נוף ושיקום יערות, פעילויות חינוך, הפגה ופנאי, הקמת בית קק״ל אזורי למצוינות בשדרות ועוד.
למרות שעוטף עזה מוגדר 7 ק״מ מסביב לרצועה, החליטה קק״ל להכניס להגדרת ׳עוטף עזה׳ את כלל הישובים הסובלים מטרור בחודשים האחרונים, ולכן הסיוע יינתן לשדרות, נתיבות, מועצה אזורית אשכול, מועצה אזורית שדות נגב, מועצה אזורית מרחביים, מועצה אזורית חוף אשקלון ומועצה אזורית שער הנגב.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
יו״ר קק״ל, דניאל עטר, אמר לאחר אישור ההחלטה בדירקטוריון: ״גם בימי שגרה אחד מיעדיה המרכזיים של קק״ל הוא חיזוק הפריפריה עם דגש על הנגב והגליל. בימים אלו, בהם תושבי עוטף עזה עומדים יום-יום מול טרור העפיפונים ואיומים נוספים, קק״ל מחויבת עוד יותר לעשות ככל יכולתה על-מנת לחזק את תושבי האזור. בעוד מדינת ישראל מגדירה את ׳עוטף עזה׳ 7 ק״מ מסביב לגדר, אנחנו החלטנו להכניס להגדרת יישובי העוטף את כל היישובים הנמצאים תחת מתקפת טרור בחודשים האחרונים.
החלטת הדירקטוריון היום היא קודם כל חיזוק מעשי משמעותי לחוסנו של האזור, אבל יכולנו לקבל אותה גם בירושלים. הגעת הדירקטוריון לסיור בשטח, נועדה להיות גם חיזוק מוראלי לתושבים העומדים בחזית, ומגנים על מדינת ישראל, ולהגיד להם – כל העם עומד מאחוריכם, ולהגיד לראשי הרשויות – קק״ל גאה בדרך המיוחדת שאתם מנהלים את חיי התושבים בחודשים האחרונים. ההחלטה הזו לסייע לתושבים בשורה ארוכה של פרויקטים, מצטרפת לפעילות כוחות הכיבוי של קק״ל בחודשים האחרונים ומוכיחה שוב כי קק״ל היא זרוע הביצוע היעילה ביותר של הציונות״.
בישיבה השתתפו גם ראשי הרשויות מהאזור ובהם ראש מועצה אזורית מרחבים, ראש מועצה אזורית אשכול, ראש מועצה אזורי שער הנגב, ראש מועצה אזורית שדות נגב, וראש עירית שדרות.
ראש עירית שדרות, אלון דוידי, אמר בדיון: ״העובדה שדירקטוריון קק״ל הגיע לבקר אצלנו, היא אמירה חשובה לתושבי עוטף עזה, ויום היסטורי עבור שדרות ומרחב הנגב כולו. הנוכחות שלכם אומרת שאתם מבינים את חשיבות האזור לא רק בימי מלחמה, אלא גם בימי שגרה, והיא עליית מדרגה חיובית במעורבות קק״ל בנגב. אתם מבינים שחשיבות העמידה אל מול הטרור היא משימה לאומית – ציונית, ולא אזורית. אתם עוזרים לנו, לראשי המועצות להגשים את החזון – להתיישב על הקרקע, לבנות עוד בית, לאכלס עוד משפחה ולקלוט אלפי תושבים חדשים"
ראש מועצת שדות נגב, תמיר עידאן – ״אנחנו גאים להיות אלה שמגנים בגופם ובנוכחותם על מדינת ישראל, אנחנו רואים בחבל הארץ הזה היום ׳עוטף ישראל׳ ולא עוטף עזה. תושבי האזור הם ציונים, שבאו להתיישב פה מתוך אהבת הארץ ומתוך ציונות אמיתית ומקדמים את מפעל ההתיישבות החשוב הזה . חבל ארץ זה, שנמצא תחת התקפות טרור מזה כ 17 שנים, חווה בשנים האחרונות צמיחה אדירה . מאז "צוק איתן" יש צמיחה אדירה בכל עוטף עזה ובמועצה שלנו לבדה נוספו כ-2,000 תושבים חדשים המהווים גדילה של 20% , והסיוע של קק״ל עוזר לנו לקלוט ולטפל בכולם. אנו נמצאים במלחמה מול הטרור. במלחמה האזרחית הזו עליה אנו אמונים, אנחנו ננצח יחד אתכם. נקים ישובים, נמשיך לפרוח ולהתפתח. במלחמה הצבאית הצבא כבר ינצח ויעשה את העבודה".
ראש מועצה אזורית שער הנגב, אלון שוסטר: ״למרות 17 שנה שאיום ביטחוני מתמשך על היישובים שלנו, יש עדיין משפחות שרוצות לחיות פה, ושילדיהם ימשיכו לחיות פה. זאת אומרת שהצלחנו לצמוח למרות האיום הביטחוני וזה בעזרת פעילות קק״ל וממשלת ישראל שמבינים את האתגר ושמים אותנו בראש סדר העדיפויות. ההחלטה שדירקטוריון קק״ל מקבל היום, היא תחילת הדרך. אסור שהיא תהיה הסוף, כי הדרך עוד ארוכה. יחד, נוכל לצלוח אותה".
ראש מועצה אזורית אשכול, גדי ירקוני, ״החודשים האחרונים הם כמעט בלתי נסבלים לתושבים, סובלים מטרור ופעילויות בלילה, משריפת צמיגים, משריפות ועוד. מדינת ישראל פועלת לסיום המצב הזה, אבל אנחנו בינתיים חייבים להמשיך לנהל את חיי התושבים, בכך קק״ל היא אחד מעמודי השגרה ומעמודי הצמיחה שלנו. אנחנו רוצים לחזק את החוסן הנפשי של אנשינו, ולסייע להם לעבור את המצב הביטחוני באמצעות פיתוח האזור וקקל היא מנוע משמעותי לכך".
ראש המועצה האזורית מרחבים, שי חג'ג' – ״המחויבות של קק״ל לדרום ולתושבים באה לידי ביטוי בשנתיים האחרונות. הצלחנו לאחרונה להקים יישוב חדש במועצה, שללא המעורבות של קק״ל זה לא היה קורה! בימים אלה, אנו מקבלים עזרה בהקמת יישוב נוסף, ולתמיכה של עובדי קק״ל יש חשיבות מכרעת על יישוב התושבים והכנת השטח. קק״ל עוזרת לנו להיות טובים יותר, ולהציע שירות טוב יותר לתושבים מידי יום ביומו".