ועדת החדשנות ישראל-סין: נחתמו 8 הסכמים משותפים
ראש הממשלה בנימין נתניהו וסגן נשיא סין וואנג צי'-שאן (Wang Qishan) עמדו בראש המפגש הרביעי של ועדת החדשנות ישראל-סין במשרד החוץ בירושלים. לפני הוועדה, האישים סיירו בתערוכת החדשנות בה 5 חברות ישראליות הציגו את המצאותיהן בתחומי החקלאות, רפואה, תחבורה חכמה, טכנולוגיות ראייה מתקדמות ובינה מלאכותית.
ראש הממשלה נתניהו וסגן נשיא סין וואנג עמדו בראש המפגש הרביעי של ועדת החדשנות ישראל-סין במסגרת מפגש בין-ממשלתי (G2G) בה לקחו חלק חברי המשלחת הסינית הכוללת שרים וסגני שרים מ-13 משרדי ממשלה סיניים. במהלך המפגש רה"מ וסגן נשיא סין קיבלו דיווח מהמשרדים השותפים על ההתקדמות בשיתופי הפעולה. בוועדה חתמו על 8 הסכמים משותפים בתחומי המדע והטכנולוגיה, מדעי החיים, חדשנות, בריאות דיגיטלית וחקלאות. כמו כן, נחתמה תכנית הפעולה של ועדת החדשנות 2018-2021.
ועדת החדשנות מתכנסת אחת לשנה לסירוגין בירושלים ובבייג'ינג ומקדמת שיתופי פעולה בין גורמי הממשל משתי המדינות, פרויקטים משותפים המשלבים סקטור פרטי, מחקרים משותפים במדע ותעשייה, הענקת מלגות לימוד לסטודנטים משתי המדינות ועוד.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
סגן נשיא סין וואנג הגיע לישראל עם משלחת של שרים וסגני שרים לביקור רשמי בהזמנת ראש הממשלה בנימין נתניהו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי "סין היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם והיא צומחת במהירות. ישראל היא בין המדינות המובילות בחדשנות בעולם. היא מעצמה טכנולוגית עולמית. הצמיחה המתמשכת של שתי המדינות והכלכלות שלנו מצריכה שני דברים, שסגן הנשיא דיבר עליהם לפני כשעה. היא מצריכה חדשנות וקנה מידה. השילוב בין השניים מאפשר את ההשפעה והיעילות הגדולות ביותר. השילוב בין הטכנולוגיה הישראלית בחדשנות עם התעשייה, המומחיות, החדשנות והשווקים הסינים הוא רב עוצמה.
אני מאמין שאפשר להפיק יותר מהסחר, ומסחר חופשי, כיוון שסחר חופשי בינינו יאיץ יוזמות משותפות, הכרה במומחיות משותפת על ידי חברות ישראליות ועל ידי שותפות הסחר הסיניות שלהן. זה נבדל אך גם מתווסף ליתרונות ביוזמות משותפות ישירות שאנו מקבלים בברכה, ואני חושב שהן מתרחשות ממילא. לכן, אני מאמין שלשיתוף הפעולה בינינו אין גבולות. הוא מתרחב לתחומי המדע, יזמות, חילופים תרבותיים, מחקר ועוד.
חברות סיניות כבר פותחות מרכזי מו"פ ברחבי ישראל, ומצטרפות למאות חברות בינלאומיות אחרות שבחרו בישראל כמרכז החדשנות שלהם. החברות הסיניות מעורבות גם בעשרות פרויקטים אסטרטגיים של תשתיות בישראל. דנו בזה באריכות בפגישתנו.
יש שותפות טבעית בינינו. אנו רוצים להרחיב אותה לטובת שני העמים שלנו. אנו רוצים להרחיב אותה לטובת כלל האנושות. ואני חושב שההזדמנויות רבות. אני מברך על ההזדמנות לקיום הדיונים האלה עם סגן הנשיא, כפי שאני מברך על ההזדמנות שהייתה לי לקיים את הדיונים האלה בביקורי האחרון לסין עם הנשיא שי ג'ינפינג ואני חושב שעלינו להמשיך את הדיונים האלה כפי שהצעת".