בהחלטת בית המשפט: אתר "סקס אדיר" יוסר מהרשת
בית המשפט המחוזי בתל-אביב (כב' השופט בני שגיא) הורה היום (שני) על הסרת אתר האינטרנט "סקס אדיר" ו – 4 אתרי אינטרנט נוספים הקשורים עמו, לאחר שקבע כי אתרים אלה מפרסמים פרסומים בדבר מתן שירותי זנות.
ההחלטה ניתנה בהמשך לבקשה שהגישה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה בחודש יוני 2018, בהתאם לחוק סמכויות לשם מניעת ביצוע עבירות באמצעות אתר אינטרנט, למתן צו הסרה של אתרי האינטרנט. הבקשה הוגשה לבית-המשפט במקביל לפתיחה בחקירה פלילית של מפעיל האתרים, מר שרון דגני פיש.
בהחלטתו, דחה בית המשפט את טענתו של מפעיל האתר לפיה המודעות אינן מציעות במפורש שירותי מין, והתייחס לכך שהמודעות שהופיעו באתר התייחסו לשירותי "עיסוי אירוטי" וכללו תמונות של נשים בתנוחות מיניות. מודעות אלה נועדו, כך נקבע בהחלטה, לפרסם שירותי זנות למעשה. בית-המשפט קבע כי אילו היה מדובר בשירותי עיסוי, ולא בשירותי זנות בכיסוי, הרי שהמודעות היו מתמקדות באופי הטיפול ולא במראה החיצוני של המעסה. בית המשפט הוסיף וקבע כי: "המציאות מלמדת כי פעמים רבות נעשות "מניפולציות מילוליות על מנת להסוות את העובדה כי הלכה למעשה, עסקינן במכירת שירותי מין. הציבור הגולש לאתרים אלה מבין זאת, המפרסמים באתר מבינים זאת, ובוודאי שגם בעלי האתרים המספקים את פלטפורמת הפרסום מבינים זאת. כשם שאין ציפייה אמיתית למצוא רופא ב"מכון בריאות", כשם שתפקידה של "נערת הליווי" לא מסתכם ב"ליווי" כך גם ה"עיסוי האירוטי" המפורסם באתרי האינטרנט אינו מסתכם רק ב"עיסוי". על "מכבסת מילים" מעין זו עמדו יוסי בנאי ושלישיית "הגשש החיוור" במערכון "השליח בבנק", בטובעם את הביטוי – "ישראבלוף".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בית המשפט קבע כי ההחלטה תיכנס לתוקף תוך 15 ימים, אולם ככל שמפעיל האתרים יציג תכנית להמשך פעילות האתר ללא המודעות המהוות פרסום בדבר שירותי זנות, יסויג הצו בהתאם.
ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה נמסר כי: ההחלטה מהווה צעד נוסף במאבק בתופעת פרסום שירותי זנות באינטרנט, שהינה חוליה משמעותית בתעשיית הזנות הממסחרת את גופן של נשים ומציגה אותן כמוצרי צריכה. הפגיעה הכלכלית באלה שמרוויחים מהאנשים והנשים העוסקים בזנות, תוך ניצולם, תקשה על המשך ביצוע העבירות על-ידי מנהלי אתרי הזנות. בכוונת מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה להמשיך שיתוף הפעולה עם רשויות האכיפה ולהשתמש בחוק הסמכויות במטרה להילחם בפעילות עבריינית במרחב המקוון, כחלק מתפישת ההפעלה של הפרקליטות בתחום המאבק בפשיעה המקוונת.