משרד הבריאות: התפרצות החצבת – 838 מקרים בירושלים
משרד הבריאות ממשיך לעקוב אחרי מקרי החצבת ולהתגבר על "הכיסים" המקומיים של התפרצות המחלה. היום (שלישי) בבוקר התקיימה היוועצות נוספת בנושא ואחר הצהריים יבצעו נציגי משרד הבריאות סיור במוקדים שונים בעיר ירושלים על מנת לאמוד על מבצע החיסונים שנמשך.
בשיחה שקיימו היום במשרד הבריאות עם אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחים והאחיות בישראל ועם אבי ניסנקורן יו"ר ההסתדרות הוחלט שכלל האחיות המחסנות נגד מחלת החצבת בכל לשכות הבריאות וטיפות החלב, תמשכנה לחסן נגד מחלת החצבת כולל כל הפעילויות הנדרשות לאיתור ומניעת המשך התפשטותה של המחלה גם במקרה של שביתה.
מנכ"ל משרד הבריאות הודה בעניין לאילנה כהן ואבי ניסנקורן על ההירתמות המהירה לפתרון הסוגיה. תודה מיוחדת מגיעה גם לניסים לוי יו״ר הוועד שסייע להבטיח את הפעילות הרציפה של טיפות החלב בעת המשבר.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
כמו כן אתמול בערב התקיים דיון בראשות מנכ"ל משרד הבריאות בשיתוף נציגי קופות החולים, יו"ר הועדה המייעצת למחלות זיהומיות – פרופ׳ שמואל רשפון, יו"ר איגוד רופאי הילדים – פרופ׳ שי אשכנזי, בכירי משרד הבריאות, קופות החולים ומומחים נוספים. במסגרת הדיון נדונה בין היתר שאלת הורדת גיל החיסון ל-9 חודשים.
סגן שר הבריאות יעקב ליצמן מתעדכן באופן שוטף בנושא החצבת ומנחה בהתאם להמלצות של הצוותים המקצועיים. ליצמן הוסיף כי המשרד מעניק את כל המשאבים הכספיים למגר את התפרצות המחלה.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי ישנם 1,401 מקרי חצבת בארץ. 19 בבאר שבע, 4 באשקלון, 89 בתל אביב, 17 ברחובות, 12 בשרון, 34 ברמלה, 89 בפתח תקווה, 838 בירושלים, 17 בחיפה, 12 בחדרה, 1 בנצרת, 3 בכנרת, 19 בעפולה, 28 בעכו ו-219 בצפת.
עיקרי הצעדים עליהם הוחלט במשרד הבריאות עד כה:
1. המשך מבצע חיסון למניעת חצבת בירושלים הכולל פתיחת תחנות טיפת חלב עד שעות הערב לביצוע חיסון. המבצע בתיאום עם קופות החולים והגורמים העירוניים. המבצע עד כה העלה ב"כיסים" הלא מחוסנים את שיעור ההתחסנות מ-55 אחוזים ללמעלה מ 80 אחוזי התחסנות.
2. ניידת ייעודית לחיסון האוכלוסייה, הפועלת בתוך שכונות מטרה על מנת לחסן בתוך השכונות עצמן.
3. תיאום עם גורמים רלוונטיים בקהילות בהן יש שיעורי כיסוי נמוכים יחסית.
4. איוש ותוספת תקני אחיות במחוז ירושלים ותגבור בכוח אדם נוסף וסטודנטים/יות לסיעוד.
5. גיבוש הנחיות להגבלת כניסת מבקרים לא מחוסנים למחלקות רגישות בבתי החולים. מחלקות כגון: פגיות, טיפול נמרץ, אונקולוגיה והמטו-אונקולוגיה.
6. בחינת נושא הגבלת כניסות למוסדות חינוך למי שאינו מחוסן ועלול לסכן את האוכלוסייה.
7. בשל יעילות החיסון המוגבלת בגיל הזה, והצורך לחזור על החיסון בגיל שנה, התקבלה ההחלטה שלא להוריד את גיל החיסון ולהשאירו כפי שהוא בגיל שנה בכל רחבי הארץ, זאת למעט מוקדי התפרצות ספציפיים שייקבעו בהתאם לשיקול הדעת של רופאי המחוזות במשרד הבריאות.