במחקר שפורסם במגזין Nephron לאחרונה נמצא כי מטופלי דיאליזה בסכנה לתת תזונה. בישראל ישנם כ 6,000 חולי דיאליזה כמחצית מהם נמצאים בסיכון מוגבר לתת תזונה.
חולי דיאליזה מגיעים 3 פעמים בשבוע לטיפול במחלקות בתי החולים, במחלקה כזו יש דיאטנית המעניקה שירותי ייעוץ לתזונה מותאמת, אך למרות זאת כ 30% מהחולים בלבד מקבלים את כמות החלבון וכמות הקלוריות הנדרשות.
מדובר באוכלוסיה בגילאי 66-67 בממוצע, בעלת מחלות רקע נוספות כמו סוכרת ויתר לחץ דם ולכן הטיפול בהם הוא מורכב. ישנם יותר גברים מנשים, כמו במחלת הסוכרת שמהווה גורם סיכון לדיאליזה. ההרכב המגזרי של האוכלוסייה נחקר בימים אלה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
במחקר נמצא כי קרוב למחצית ממטופלי דיאליזה (46.3%) הם בסיכון לתת תזונה, כ 7% הוגדרו בסיכון חמור במיוחד לתת תזונה. כמו כן נמצא כי רק 14.3% מהנבדקים שבסיכון גבוה לתת תזונה, קיבלו מזונות רפואיים להעשרה.
המטופלים שנבדקו תארו את התפריט היומיומי שלהם ועברו בדיקות שונות להערכת מצבם התזונתי.
קבוצת המחקר כללה כ 400 מטופלים, המייצגים את האוכלוסייה החולה במחלקות הנפרולוגיות בבתי חולים בישראל: בילינסון, איכילוב, רמב"ם, נהריה, מאיר והלל יפה.
צוות המחקר כלל את פרופ' מונה בועז, אודיל אזולאי, ד"ר עידית שוורץ, פרופ' דורון שוורץ, ד"ר סוהיר אסדי, פרופ' בתיה קריסטל, פרופ' סידני בן שטרית, ד"ר נועה ברר-ינאי ופרופ' טליה ויינשטיין, וממצאיו מדווחים בגיליון ינואר 2019 של כתב העת Nephron. קישור לתקציר המאמר (ניתן לקבל את המאמר המלא)