כלכלהמבזקים

בנק ישראל: הפרדת חברות כרטיסי האשראי יוצאת לדרך

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, העניק היום (רביעי) לקרן וורבורג פינקוס היתר שליטה בחברת לאומי קארד, לאחר תהליך מעמיק שביצע בנק ישראל לבחינת נאותות הקרן בהיבטי אמינות, חוסן פיננסי, מימון עסקת הרכישה, והמודל העסקי המתוכנן של החברה.

ההסכם בין בנק לאומי וקרן וורבורג פינקוס נחתם בחודש יולי 2018, כחלק מיישום החוק להגברת התחרות בבנקאות, בו נקבע ששתי חברות כרטיסי האשראי שבבעלות הבנקים הגדולים – לאומי קארד וישראכרט – יופרדו מהם. מטרת החוק היא ליצור שני גופים פיננסיים עצמאיים שיגבירו את התחרות בתחומים הפיננסיים. ההפרדה מלאומי יוצאת לדרך כשנה לפני המועד האחרון שנקבע בחוק.

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון: "לאחר שבחנתי באופן מעמיק את מכלול ההיבטים הנוגעים להפרדת חברת לאומי קארד מבנק לאומי והפיכתה לגוף פיננסי עצמאי, החלטתי להעניק את היתר השליטה לקרן וורבורג פינקוס לרכישת לאומי קארד. מתן ההיתר מאפשר את הפרדת החברה והפיכתה לגוף פיננסי עצמאי, מתוך מטרה לקדם את הרפורמה בשוק האשראי והתשלומים ולהכניס תחרותיות וחדשנות פיננסית בתחום חשוב זה. כניסה של גופים פיננסיים בינלאומיים לשוק הישראלי, כדוגמת הקרן שרוכשת את החברה, צפויה להביא ידע, ניסיון, וכלים חדשים בתחומי המימון והתשלומים, ומשקפת אמון בפוטנציאל לפיתוח המערכת הפיננסית הישראלית. אני מצפה שהחברה החדשה תשתמש ביכולות ובמידע הנמצא ברשותה לרווחת הצרכנים, תוך הגדלת התחרות והחדשנות, בדגש על תחום האשראי לעסקים קטנים וזעירים".

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
הנגיד, פרופ' אמיר ירון, וירון בלוך. צילום: דוברות בנק ישראל

המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר: "היום "נולד" גוף פיננסי עצמאי חדש בישראל ואנו גאים על כך. הפיקוח על הבנקים רואה בהפרדת חברות כרטיסי האשראי מנוף לקידום התחרות בתחום התשלומים ותחומי האשראי הקמעונאי, ופעל במרץ בשנתיים האחרונות כדי לקדם ולאפשר את הרפורמה. מאז אישור החוק לקידום התחרות חלה ירידה משמעותית בעמלות הסליקה שמשלמים העסקים הקטנים, מה שמעיד על הלחץ התחרותי שכבר נוצר בשוק. למשל, התחרות הצפויה על הלקוחות הקמעונאיים כבר הובילה את הבנקים לפתח אפליקציות תשלומים נוחות וזולות ללקוחות. אנו פועלים כדי שהציבור הרחב ימשיך להנות מהתחרות שתתפתח באמצעות הפרדת חברות כרטיסי האשראי, וצעדים מבניים נוספים שבנק ישראל מקדם".

צילום: דוברות בנק ישראל

Back to top button