רשת קפה גרג חולקת טיפים לבניית תפריט חג באדיבות שף ראשי אלעד אמסלם. בבניית תפריט חג יש לשים דגש על עבודה עם חומרי גלם טריים מן החי והצומח. מומלץ לכלול מגוון מרקמים, טעמים וצבעים כך שכל האורחים יוכלו ליהנות מהארוחה, ולא פחות חשוב לבחור בירקות טריים וצבעוניים שיהפכו כל ארוחה לחגיגה!
• טיפ למנת בשר כך שהמנה תישאר עסיסית וטעימה, חשוב לתבל את הבשר במגוון תבלינים לפי הטעם (השרייה של 24 שעות תהפוך את הבשר למעדן)
• יש להשתמש בעשבי תיבול טריים לדוגמה: טימין/רוזמרין טרי. צריבה של שני צידי הבשר על מחבת לוהטת ולאחר מכן סיום בישול בתנור.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
• בכדי לשמור על האסתטיקה של המנה רצוי להגיש את מנת הבשר ולצידה את הרוטב בסוסיר נפרד.
• למארח שרוצה להרשים מומלץ לכלול בתפריט מנה בשרית פשוטה להכנה אך טעימה ועשירה מאוד: רוסטביף סינטה.
מתכון מומלץ לרוסטביף סינטה:
• יש לבקש אצל הקצב נתח סינטה מיושן במשקל של 2-5 ק״ג לפי כמות הסועדים (מומלץ עם כמה שפחות שומן בחלקה העליון).
• מכינים תערובת של עשבי תיבול : רוזמרין, טימין ומרווה עם חרדל גרגירים פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי.
• עוטפים את נתח הסינטה בתערובת שהכנו וסוגרים אותה , מטגנים קלות עד להגעה לצבע שחום קל ויפה.
• מחממים תנור לטמפ׳ של כ-100 מעלות ומכניסים לתנור את הנתח עטוף בנייר אלומיניום למשך כשעה וחצי(בהתאם לגודל הנתח בין שעה לשעתיים)
• לאלו המכינים את מנת הגפילטע פיש, חשוב להקפיד על אסתטיקה, רצוי למרוח את רוטב החרוסת בתחתית הצלחת ולמעלה את פרוסות הדג , לצד המנה ניתן להניח עלה פטרוזיליה ולסיים בזילוף של שמן זית על כל הצלחת.
• לאלו המכינים תבשיל דגים "חריימה", דרך אסתטית להגשת המנה היא לבחור בקערה עמוקה וארוכה ולקישוט עלי כוסברה טריים.
• חשוב לשלב בארוחת החג מנת סלט מרענן וקליל של עלי חסה מגוונים, עלי אנדיב, סלק אדום, חמוציות, פקאן סיני וכל זה בתיבול של מיונז, דבש, שמן זית ולימון.
• התוספות לא פחות חשובה תפוחי אדמה הם תוספת אהובה על כולם, דרך מעניינת ויפה להגשת מנת תפו״א אפוי זה לחתוך תפו״א לחצי ואז לפרוסות דקות לרוחב מבלי לחתוך עד הסוף. ניתן להכין בכל תיבול, להניח על הצד השטוח ולאפות בטמפ׳ של כ200 מעלות על מנת לקבל צבע יפה.
• שתיה קלה לא חייבת להיות תעשייתית וקנויה. בארוחת חג השתייה המומלצת ביותר היא תה קר – זול, טעים, יפה וקל להכנה. דרך מומלצת להכנה: יש לשים לכל שני ליטר שקית תה אחת, עשבים, כגון: לימונית, נענע, גרניום לימוני וכו'׳. להמתיק ב 8 כפות סוכר או בעשב הסטיביה אשר נטול קלוריות וטבעי לחלוטין (מומלץ לחולי סכרת וניתן להשיג בכל חנויות הטבע). לשפוך מעט מעם רותחים ולאחר כחמש דקות להוסיף מים קרים וקוביות קרח. להגיש בקנקן שקוף עם כל העשבים בפנים, אפשר גם לשלב במהלך הארוחה קוקטיל קליל המכיל עראק לימונים ונענע מומלץ להוסיף בהגשה קוביות קרח שיהפכו את הקוקטיל למושלם.
• ואיך אפשר לסיים את ארוחת החג בלי קינוח שישאיר טעם מתוק בפה, בראוניז כשרים לפסח רצוי להגיש לצד תה נענע חם
מתכון לבראוניז:
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' מחמאה
200 גר' אבקת סוכר
150 גר' שקדים
4 ביצים
3 כפות קורנפלור
50 גרם פקאן סיני
100 גרם אבקת קקאו
אופן הכנה:
ממיסים בבן מארי (קערת אלומיניום מעל סיר מים חמים) את המחמאה והשוקולד עד לקבלה של מרקם אחיד, מערבבים את כל המרכיבים לתוך השוקולד (חוץ מהשקדים והפקאן) יוצקים לתבנית ומפזרים מעל את הפיצוחים, מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים כ 30 דקות, לאחר קירור ניתן לחתוך.