בריאותמבזקים

מפקחי משרד החקלאות חשפו בשר שנשחט ללא פיקוח, ויועד למכירה

חגיגות יום העצמאות כבר בפתח, הדגלים כבר נתלים על החלונות והתכנונים ל"על האש" הקרוב כבר החלו. גם משרד החקלאות מתכונן, אולם בדרכים קצת אחרות: מפקחי היחידה לאכיפה ולחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות מתגברים את כוחותיהם לקראת החג. אז בעוד שהצרכנים הישראלים חושבים איפה כדאי לקנות בזול בשר, המפקחים דואגים שהבשר הנרכש יהיה בריא!

במסגרת פעילותם חשפו בסוף השבוע המפקחים באזור המרכז, שורה של מקררים בחצר בית בעיר טירה, ובהם כ-1.5 טון בשר, שחלקו מקורו בשחיטה שחורה, שאינה מלווה בפיקוח של רופא וטרינר כנדרש, וחלקו האחר הוברח משטחי הרשות. הבשר שנמצא הוחזק בתנאים אסורים ומהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור. במהלך חקירת החשודים עלה כי הבשר יועד למכירה באזור. הבשר הועבר להשמדה, ונגד בעל המקום נפתחו הליכים משפטיים.

ככלל, בימים כתיקונם מבצעים מפקחי היחידה המרכזית לחקירות ואכיפה (פיצו"ח) של משרד החקלאות ביקורות שגרתיות מסביב לשעון, אולם, לקראת יום העצמאות הביקורת מתהדקת עוד יותר, וזאת לנוכח ניסיון העבר המלמד כי לקראת היום הכי כחול-לבן בשנה, קיימת עלייה בהברחות למטרות רווח.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות אמר כי "המשרד רואה בחומרה כל מקרה ומקרה של הברחת מוצרים מן החי, שחיטה שחורה ומכירה של בשר לא מפוקח. על כן, אנשי המקצוע פועלים באופן מתמיד כדי לאכוף ניסיונות אלו. על כן יש להקפיד ולקנות בשר רק במקומות מורשים, הנמצאים תחת פיקוח (בעלי רישיון עסק לאטליז)".

פעילות יחידת הפיצוח בטירה. צילום: משרד החקלאות

Back to top button