מבזקיםמשפטי/פלילי

מדוע לשכת עורכי הדין שותקת בנוגע לפרשת רות דוד?

יש מי שיאמרו כי פרשת רות דוד ורונאל פישר מתמסמסת ומושתקת. אחרים יגידו שהיא מטופלת בצורה המקצועית ביותר. אך הפרשה מהווה, יותר מכל, מעין נייר לקמוס לשלטון החוק בישראל, בכך שהיא חושפת כיצד גופים שלטוניים וסטטוריים עוצמים עין ומעגלים פינות במקרים שנוחים להם, כי במדינת ישראל אולי כולם שווים בפני החוק, אך יש כאלה ששווים יותר.

מאת: עו"ד צבי וישנגרד – מועמד לתפקיד יו"ר מחוז מרכז בלשכת עורכי הדין בבחירות הקרובות.

מי שהייתה פרקליטת מחוז ת"א ולאחר פרישתה הפכה להיות שותפתו של עו"ד רונאל פישר נעצרה לפני 4 שנים כשפעלה, על פי החשד, להדלפת מידע פנימי מחקירות תמורת שוחד. כמו כן נקשרו לשמה חשדות חמורים נוספים שהרעידו את אמות הסיפים במשטרה, בפרקליטות ובמערכת המשפט.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

במרץ 2016 החליט היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדבליט לסגור את תיק החקירה נגדה, אך בנובמבר 2017 הורה נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, כבוד השופט (בדימוס) דוד רוזן לפרקליט המדינה שי ניצן לבחון שוב את התנהלותה של עו"ד רות דוד בכל הנוגע לשיבוש הליכי המשפט.

הפרשייה מעלה שאלות רבות: מדוע עברו 4 שנים – ועדיין אף אחד באמת לא נותן את הדין על הפרשייה החמורה הזו? מדוע נמסרה עדותה של רות דוד באופן חריג בדלתיים סגורות? מדוע הציבור לא אמור לדעת מה קורה בתוך זרועות האכיפה המופעלות עליו השכם וערב? על מי מגוננות הדלתיים הסגורות הללו, ואיזה עוד תפוחים רקובים מסתתרים מאחוריהן?

בתור עורך דין מן המניין, הפריע לי תמיד שדווקא לשכת עורכי הדין בוחרת לשתוק בנוגע לפרשייה הזו, ולא מצאה לנכון עד היום להעביר אפילו לא שביב ביקורת על התנהלות הפרקליטות, המשטרה ובתי המשפט סביבה.

מדוע לא נשמעת זעקתם של אותם אלה שמכנים את עצמם "בכירי עורכי הדין" נגד גרירת הרגליים בפרשה? מדוע אותם "בכירים" שחותמים על עצומות מתחת כל עץ רענן, לא מעזים לגעת בתפוח הרקוב הזה של פרשיית רות דוד ורונאל פישר?

נכון, ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין החליטה בזמנו לשלול את רישיונם של רות דוד ושל רונאל פישר לעסוק במקצוע עריכת הדין. אך הדבר נראה, בפרספקטיבת הזמן – כמס שפתיים בלבד. מדוע לשכת עורכי הדין לא פועלת לחשיפת הפרשייה וגרורותיה, ולניקוי אורוות כללי בעקבותיה.

פרשיית רות דוד מהווה כתם אפל על התנהלותם של גופי האכיפה בישראל, ולעניות דעתי שוחקת בצורה המשמעותית ביותר את שלטון החוק בישראל, בכך שהיא מהווה, בעצם ההתנהלות המוזרה שלה – כר פורה לפריחת תאוריות דמיוניות יותר ופחות, אודות מנגנון אפל, שלטון צללים – השולט דה פאקטו במדינה.

רבים מקרב חברי, עורכי הדין, סבורים כי צעדים של ממשלה כזו או אחרת פוגעים בשלטון החוק, ונזעקים להגן על מעמדו של בית המשפט. אך בריקבון שפשה במנגנוני האכיפה של המדינה, ובפרשה שמסמלת את מלוא הריקבון בהם – איש לא מעז לגעת – כבר ארבע שנים רצופות.

כאשר אבחר ליו"ר מחוז מרכז מטעם לשכת עורכי הדין, אפעל בכל כוחי, כדי שהלשכה לא תידום אל מול פרשייה זו ופרשיות אחרות השוחקות בצורה כה קשה את מעמדו של בית המשפט ואת תדמיתו של שלטון החוק בעיני הציבור.

כמו כן, אפעל לכך שבראשות ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין יעמוד שופט בדימוס בלתי תלוי. רק כך תימנע מעורבות של בעלי עניין בהכרעות הלשכה, ורק כך יחדלו ניגודי האינטרסים, ותיפסק הגישה של איפה ואיפה בלשכת עורכי הדין – גם בענייני מדיניות לאומית – וגם פנימה – כלפי ציבור עורכי הדין.

עו"ד צבי וישנגרד. צילום: יניב שמידט

7 תגובות

  1. גם אם תקום מי ישמע? מי יעשה דבר? עד שלא יהיה שינוי רדיקאלי במערכת החוק אנחנו בדרך לסגנון העולם השלישי,,, איך אמר לי עורך דין אחד פעם" אל תחפש צדק בבתי המשפט"…

  2. שחיתות שזועקת מהשמים אבי חי מנדבליט משתיק ומכסה על השחיתות אצלו טול קורה מבין עינך צבוע ומסלף דין

  3. היכן העיתונאים ? בספר ויקרא כתוב:  לֹא-תַעֲשׂוּ עָוֶל, בַּמִּשְׁפָּט–לֹא-תִשָּׂא פְנֵי-דָל, וְלֹא תֶהְדַּר פְּנֵי גָדוֹל: בְּצֶדֶק, תִּשְׁפֹּט עֲמִיתֶךָ …. וגם  מֹאזְנֵי צֶדֶק אַבְנֵי-צֶדֶק, אֵיפַת צֶדֶק וְהִין צֶדֶק–יִהְיֶה לָכֶם
    מקרה חריג הוא נושא הממזרות, ההגדרה בתורה כה קצרה עד כי לא ניתן לעקוף אותה בלהטוטי מלים. לפיכך מאז ומתמיד הרבנים (בחכמתם) מנעו כל סיכוי להוכיח ממזרות (ובצדק, לטובת הילד שייחשב כיהודי כשר). הם מונעים בתמיכת בית המשפט בדיקת רקמות !! שמא הילד יוכרז כממזר.
    והנמשל: מערכת אכיפת החוק לעתים מהווה מערכת עקיפת החוק, כשרוצים לא להוכיח – אז "מצליחים" ! ולהפך. האם ייתכן שמערכות ה "צדק" חוששות לפתוח תיבות פנדורה ש לא נוח להן?
    כשרצו להעיף את חיים רמון, יצאו לחקור בדרום אמריקה את החיילת על נשיקה אחת, אבל מצד שני כשרוצים לא להוכיח משהו אז "מצליחים" לא להוכיח.
    כאשר אנשים ממערכת המשפט סרחו – כגון שיפוץ פרוטוקולים בדיעבד, עבירות מין, העדפת מקורבים וכדומה … המערכת ידעה לחפות בלהטוטי מלים על מנת "לכבס" את מעשיהם.
     
    לדוגמה: אם אכן רות דוד עשתה  לכאורה מה שמיוחס לה, הרי לא נעשה דין צדק במקרים רבים אלא עיוות דין,  ואנשים רבים קופחו על ידי מערכת "עקיפת" החוק ואילו אחרים שחטאו – כלל לא הואשמו….. דרך אגב, מי נתן את ההוראה לבער את תיק השחיתות ברשות המסים?
     
    מהו קשר השתיקה התקשורתי? זה שהפרקליטות ומערכות אחרות עושות ויעשו הכל
    לחלץ אותה בלא כלום, אינו אומר שגם התקשורת צריכה לשתוק.

Back to top button