אוכלמבזקיםסלטים

מתכון קייצי ומרענן: סלט קיסר עם פניני קרקר דגנים ורצועות עוף

חברת כרמית חולקת מתכון קייצי ומרענן – סלט קיסר עם פניני קרקר דגנים ורצועות עוף. המנה קלה להכנה, אלגנטית, מתאימה כארוחה קטנה והן כהצעה לאירוח קל ומהיר.

מצרכים:

• לבבות חסה

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

• עגבניות שרי

• ½ בצל סגול

• פניני קרקר דגנים

• חזה עוף פרוס דק

• קורט מלח

• קורט פלפל

• 1 כף שמן

צילום: גלי איתן

לרוטב:

• 1 כפית שום טחון

• 1 כף חרדל דיז׳ון

• 1 כף חומץ

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור לפי הטעם

• 2 כפות מיונז

• ½ כוס שמן זית

• מיץ לימון טרי לפי הטעם

צילום: גלי איתן

אופן ההכנה:

• מערבבים בקערה קטנה את התבלינים והמיונז.

• מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי פנימה. לאחר שהרוטב אחיד, מוסיפים לימון לפי הטעם, מאזנים שוב עם מלח ופלפל.

• קורעים את לבבות החסה אל תוך קערה בחתיכות גסות.

• חוצים את עגבניות השרי לחצאים ומוסיפים לקערת החסה.

• פורסים את הבצל הסגול דק דק לרצועות ומפזרים מעל שאר הירקות.

• מחממים מחבת פסים ומוסיפים את כף השמן.

• מניחים את חזה העוף על המחבת החמה ומפזרים מעט מלח ומעט פלפל.

• הופכים את העוף לצד השני לאחר כ-2 דקות, מטבלים גם את הצד השני, וכאשר העוף מוכן מסירים מהמחבת.

• מניחים על קרש חיתוך, ופורסים לרצועות.

• מערבבים את החסה והעגבניות עם הרוטב היטב, ומעבירים לקערה רחבה.

• שוברים מעל הסלט בנדיבות פניני קרקר דגנים. מניחים את רצועות העוף מעל הכל.

בתאבון ♥

מתכון: ליאור משיח

Back to top button