איך להרשים את האורחים במנת ניוקי מנצחת? רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון – ניוקי ערמונים נימוח בפה.
מרכיבים
• 1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
• 160 גר' ריקוטה
• 50 גר' חמאה צהובה בטמפ' החדר
• 35 ג' פרמז'ן מגורד
• 15 גר' מלח דק
• 2 חלמונים
• 1 ביצה
• 250 גר' קמח לבן
אופן הכנת הבצק:
• לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.
• לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.
• להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
• להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.
הכנת הניוקי:
• לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.
• לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
להכנת הרוטב:
• יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה.
• להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
• חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.
• 5 ערמונים קצוצים.
• 1 שן שום פרוסה.
• 1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).
• 100 מ"ל ציר ירקות.
אופן הכנה:
• להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי
• לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.
בתאבון. ♥