מבזקיםמשפטי/פלילי

תביעה: "הרופאים התבלבלו – המדענית המבטיחה הפכה לנכה"

טיפול שגוי הפך מדענית צעירה ומבטיחה לשבר כלי – כך לפחות נטען בתביעה שהוגשה בימים אלה ע"י עוה"ד דוד פייל ושיאן קוריאט – נגד קופת חולים כללית ומוקד לרפואה דחופה טר"מ.

על פי התביעה, לקתה צעירה כבת 31 בסוכרת סוג 1 ("סוכרת נעורים") עת שטיילה בקוסטה ריקה. האישה אובחנה בבית חולים מקומי – וניתן לה טיפול באינסולין.

סוכרת נעורים מאופיינת בכך שהלבלב מפסיק לייצר אינסולין, דבר שעשוי להוביל להתפתחות מצב הנקרא 'חמצת מטאבולית' (DKA) – מצב מסכן חיים בייחוד בקרב מבוגרים. הטיפול בסוכרת סוג 1 מחייב מתן יומיומי של אינסולין – וכאשר טיפול זה לא ניתן – עולה רמת החומציות בדם והדבר עלול להוביל לנזקים קשים לרבות מוות.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

על פי התביעה, עם שובה ארצה, המשיכה האישה להשתמש באינסולין אותו הביאה עוד מקוסטה ריקה ובמקביל, הופנתה האישה לבדיקות דם ע"י רופא המשפחה.

למרות שהבדיקות והתמונה הקלינית המשיכו להצביע על סבירות רבה לסוכרת סוג 1 ולמרות שעוד בקוסטה ריקה אובחנה כסובלת מסוכרת סוג 1– הורה הרופא על הפסקת הטיפול באינסולין ונתן לה מרשם לוויקטוזה, תרופה המיועדת לטיפול בסוכרת סוג 2 ואינה יעילה לטיפול בסוכרת סוג 1.

כללית. צילום: חדשות MivzakLive

לדברי עוה"ד פייל וקוריאט, בשל העדר הטיפול האישה פיתחה חמצת מטאבולית (DKA) פעם נוספת, והיא הגיעה לטר"מ – מוקד לרפואה דחופה של קופ"ח כללית בבני ברק.

על פי התביעה, הרופא התורן אשר בדק את האישה, קבע מפורשות כי היא לא סובלת מ-DKA – ורשם לה המשך טיפול נגד סוכרת סוג 2 – וכדור נגד בחילות, למרות שממצאי הבדיקות הצביעו במפורש על חשד לקיומה של DKA.

לאחר שמצבה המשיך להתדרדר, הגיעה האישה לחדר מיון של ביה"ח מעייני הישועה – שם אובחנה במצב מסכן חיים – נשלחה למחלקה לטיפול נמרץ – וחייה ניצלו.

צילום: ד"ר אבישי טייכר

אך לדברי עוה"ד פייל וקוריאט – חרף הטיפול הנכון אך המאוחר שניתן לה, החלה האישה לסבול מנזקים עצביים קשים כתוצאה מההזנחה הממושכת והטיפול השגוי בה.

על פי התביעה סובלת האישה כיום מבעיות קשות בשיווי משקל, מהירדמויות של כפות הידיים והרגליים, מאובדן כוח בגפיים, מעייפות רבה ומקושי לעבוד בעבודתה.

ד"ר נירית אבירן ברק, מומחית לסוכרת ולרפואה פנימית, קבעה כי רופאי 'כללית' פעלו בניגוד חמור לפרקטיקה הרפואית המקובלת. לדבריה, מצב של DKA כל עוד הוא מאובחן בזמן, ניתן לטיפול מבלי שיוותרו נזקים בלתי הפיכים בגוף החולה.

לדבריה, הגדיל הרופא התורן ממרפאת טר"מ בכך שקבע באופן מפורש כי האישה לא סובלת מ-DKA – בעוד שכל התסמינים הצביעו על תמונה הפוכה ומסכנת חיים.

לדברי ד"ר אבירן ברק, במצב זה היה חייב הרופא להפנותה לחדר מיון. בקביעתו זו, לא שינה הרופא את הטיפול השגוי שניתן לה ע"י רופא המשפחה, וכתוצאה מכך החמיר מצבה – ונגרמו לה נזקים בלתי הפיכים.

כפסע היתה התובעת ממצב בו יכלה לאבד את חייה, למרות ש–DKA הוא לחלוטין מצב בר טיפול, כל עוד מזוהה נכון ומהר", קבעה ד"ר אבירן ברק בחוות הדעת שצורפה לתביעה.

לדברי עוה"ד פייל וקוריאט, האישה, שסיימה בהצטיינות תואר בטכניון, ונחשבה עד לאירוע לעובדת מבטיחה באחת מהתעשיות הביטחוניות של ישראל, הפכה לשבר כלי, היא מתקשה בביצוע מטלות היומיום, סובלת מנפילות חוזרות ונשנות, מעייפות ומקושי בנשיאת משאות – ומסוגלת לעבוד רק במשרה חלקית.

עו"ד דוד פייל. צילום: רן כליף

לדבריהם, כתוצאה מהטיפול השגוי נגרמו לאישה נזקים בריאותיים וכספיים משמעותיים, וכושר ההשתכרות שלה נפגע בצורה קשה.

חולשה מוטורית וירידה בתפקוד הכללי, נכות של 60%

ד"ר עירית וורבר, מומחית בנוירולוגיה בדקה את האישה, וקבעה כי היא סובלת כיום מחולשה מוטורית בכפות הרגליים ובאצבעות, עם הפרעות תחושה, זרמים ורגישות למגע. בנוסף, היא סובלת מקושי בהליכה עם מעידות רבות, מנח רגליים לא תקין בדריכה, ומתקשה בהליכות ובנהיגות ממושכות. עוד קבעה כי האישה סובלת גם מירידה בתפקוד הכללי, עם התעייפות מהירה מהליכה, היא מנועה לנעול נעליים מסוימות, לא יכולה לסחוב דברים עקב חולשה והתעייפות הידיים, ומתקשה בפעולות המצריכות הרמה של הזרועות מעלה כגון סידור השיער. הנכות של התובעת הוערכה על ידי המומחית בשיעור של 60%, עם הגבלה ניכרת בתפקוד יומיומי.

ד'"ר וורבר קבעה עוד, כי נוירופתיה חריפה כפי שסובלת ממנה התובעת הינה סיבוך נדיר אך מוכר של DKA, ומתואר בספרות הרפואית. לדברי ד'"ר וורבר קיים קשר סיבתי מובהק בין הטיפול הרשלני שניתן לתובעת לבין נזקיה. "המסקנה הברורה היא כי אירוע ה-DKA מיולי 2016 שלא אובחן ולא טופל במוקד טר"מ, היה קרוב לוודאי הגורם לקרות הנזק העצבי, וכי קיים קשר סיבתי חד משמעי בין אירוע ה-DKA האמור לנוירופתיה שבה לקתה התובעת", דברי ד'"ר וורבר.

אילוסטרציה. קרדיט: pexels

"ממדענית מבטיחה לשבר כלי"

לפני האירוע היתה התובעת אישה בריאה שניהלה חיים מלאים, טוענים עוה"ד פייל וקוריאט. היא שירתה בשירות לאומי כמדריכה בפנימייה, ועם שחרורה למדה בטכניון הנדסת מכונות עם התמחות ברובוטיקה. היא סיימה את לימודיה בהצטיינות וכבר תוך כדי הלימודים החלה לעבוד בעבודה יוקרתית באחת מהתעשיות הבטחוניות, שם היא עובדת עד היום. היא עבדה במשרה מלאה עם נסיעות רבות לחו"ל מתוקף עבודתה, תפקדה בכל וניהלה אורח חיים פעיל וספורטיבי.

לדברי עוה"ד פייל וקוריאט, שהתה התובעת בחופשת מחלה ממושכת בהמלצת רופא תעסוקתי, וחזרה לעבוד רק לאחר חודשים ארוכים, ואף ירדה בהיקף משרתה ל-5 שעות ביום בשל מגבלותיה.

בשל כל זאת, הגישו עוה"ד פייל וקוריאט תביעה נזיקית במיליוני שקלים נגד שירותי בריאות כללית ונגד המוקד לרפואה דחופה טר"מ – בשם האישה – לפיצויים בגין נזקי גוף עקב רשלנות רפואית. בתביעה נדרשים פיצויים בגין נזקים מיוחדים (כגון הפסדי שכר, הוצאות רפואיות ועזרת צד ג'), לצד נזק כללי (כגון הפסדי השתכרות לעתיד, הוצאות רפואיות לעתיד, התאמת דיור, עזרת צד ג' לעתיד, כאב וסבל וקיצור תוחלת החיים).

התביעה הוגשה בימים אלה לבית המשפט המחוזי מחוז מרכז בלוד.

Back to top button