מדינת ישראל לא ערוכה להפעלת אסדת לוויתן
קובי ציטר, סגן ראש המועצה האזורית חוף הכרמל ויו"ר פורום להתמודדות עם היום שאחרי הקמת האסדה: "מדינת ישראל עדיין אינה ערוכה להפעלת אסדת לוויתן. אנו דורשים מהרגולטור ניטור אוויר וניטור ימי רציף, כזה שיבטיח את שלום הציבור".
פורום התמודדות עם אתגרי הגז, ביום שלאחר הפעלת אסדת לוויתן הציג את מסקנותיו השבוע בפני מליאת המועצה האזורית חוף הכרמל, זאת לאחר עבודה מאומצת שנעשתה בחודשים האחרונים בשיתוף הגורמים המלווים את הקמת האסדה ותעשיית הגז במדינה, שביניהם: משרד האנרגיה, המשרד להגנת הסביבה, איגוד ערים שרון כרמל, ארוגניים ירוקים, תושבים, ונובל אנרג'י.
לדברי קובי ציטר, סגן ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, צוות היום שאחרי, עוסק בין השאר בנושאי הניטור, אכיפה, מוכנות לקראת תקלות עתידיות ועוד. הצוות הוא זרוע ביצועית של פורום ראשי הרשויות להתמודדות עם אתגרי הגז שהוקם לפני כשנה ופועל מאז כחזית אחדיה בנוגע לסוגיות השונות בהתמודדות עם אתגרי הגז השונים. כזכור, לפורום שותפים המועצה האזורית חוף הכרמל, המועצה האזורית עמק חפר, המקומית זכרון יעקב, המועצה המקומית פרדס חנה-כרכור, המועצה המקומית בנימינה גבעת-עדה, מועצה אזורית מגידו ועריית יוקנעם.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
ציטר הציג את מסקנות הצוות ואת הישגיו, כאשר המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים חדרה קיבלו את הדרישות של תחנות ניטור אויר שהוצבו זה מכבר בקיסריה, מעין צבי, נחשולים, אלו מספקות נתוני רקע לפני הפעלת האסדה. במהלך השבועות הקרובים יוצבו גם תחנות ניטור בבת שלמה ואליקים, ותחנת צפונית נוספת תוקם בהמשך ע"י המשרד להגנת הסביבה (סמוך לאזור מגדים), כלל תחנות הניטור יהיו זמינות ושקופות לציבור הרחב. בנוסף המשרד להגנת הסביבה נעתר לבקשת הפורום לרכישת ציוד חירום בהיקף הנדרש, הכשרת מתנדבים לטיפול בנושאי זיהום ימי ועוד.
לצד ההצלחות, נוטרו מספר נקודות שעדיין מצויות במחלוקות. הצורך בניטור אוויר וניטור ים באופן רציף, כזה שיאפשר פיקוח הדוק ותמונת מצב עדכנית מפעילות הפקת הגז מאסדת לוויתן. דרישת הפורום וראשי הרשויות לביצוע ניטור גדר על גבי האסדה וניטור ים רציף על גבי מצוף, בסמוך לאסדה טרם נענו מצד המדינה ונובל אנרג'י. כמו גם, ערבויות ובטוחים שיאפשרו שיקום נזקים סביבתיים, אובדן רכוש, פגיעה גופנית במהלך פעילות לחיפוש או הפקת גז וזאת כתוצאה מתקלות או תאונות, נוהל שיגדיר היערכות ואופני תפעול האסדה במהלך אירוע בטחוני ופיקוח תקופתי של רשות רישוי הגז המחוזית לנושא חוק התכנון והבנייה.
בתוך כך, במועצה האזורית חוף הכרמל נערכים למהלך שיאפשר למועצה לבצע פיקוח הדוק יותר באמצעות הנפקת רישיון עסק להפעלת האסדה. המשמעות היא שהמועצה תדרוש באחריות ובסמכות להפקת רישיון העסק ולמעשה תחייב את המפעיל בדרישות סף שיהוו מנגנון בקרה נוסף לפעילות הפקת הגז.
כשהייתי קטן קראנו את סיפורי חלם בכדי לצחוק על החלמאים.כיום פשוט נדרש לקרוא עיתון או פשוט לקרוא את הפלקטים לצידי הכבישים.כל אחד רוצה לשתות מים אבל מתקן התפלה בסמוך למקום מגוריו לא ולא.הוא ימשיך להתפלל לשם שיוריד גשם.כל אחד רוצה חשמל כי ללא זה איך אפשר? אבל אסדת גז שתוציא גז שבתהליך השריפה מזהם פחות משאר הדלקים.אז זה לא ולא לא בסמוך ולא רחוק מספיק.אנחנו נשים כמה שיותר בלמים עד שגם היזם הזה ירים את הרגליים ויברח כי בחלם עסקינן.
ושתהיה לכולנו שנה מעולה
כרגיל 1000 רגולטורים 1000 מנטרים 10000פקדים ובראש ראשי מועצות שגם הם לא מבינים דבר בנושא גז,קידוחים …… רוצים להנפיק רישיונות ולקחת פרוסות עוגה. די חבורות הכלומניקים תזוזו הצידה.
"נאתר לבקשת הפורום"?- נקווה שנעתר.
עברית חדש בלי שגיאים.