אוכלמבזקים

מנה חגיגית לסוכה… שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי ועשיר בטעמים לשולחן החג בסוכה – שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים.

רכיבים:

• 1 שוק טלה

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

• 1 צרור רוזמרין

• חוט קשירה

• שמן זית

• מלח

• פלפל

מילוי:

• 4 כפות שמן זית

• 2 בצלים קצוצים גס

• 250 גרם בשר טלה טחון

• 100 גרם פיסטוק קלוי

• חצי כף בהרט

• 2 שיני שום כתושות

• 20 עלי נענע קצוצים דק

• חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק

• מלח

• פלפל

שוק טלה. צילום: רונן מנגן

אופן הכנה:

מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, כ- 15 דקות. מוסיפים את יתר רכיבי המילוי ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים.

• מחממים תנור ל- 160 מעלות.

• מניחים את השוק על משטח עבודה.

• חותכים את השוק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת כיס.

• ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח.

• קושרים באמצעות חוט סביב השוק.

• מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.

• משמנים את הנתח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

• נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים.

• מעבירים לתנור לשעתיים.

• הנתח מומלץ להגשה בחום פנימי של 58 מעלות.

• מצננים את השוק לפני הפריסה כ15 דקות. פורסים ומפזרים מעל עוד גרגרי רימון ופיסטוק.

להגשה יש להוסיף לצד המנה:

1 רימון מופרד לגרגרים
50 גרם פיסטוק

מתכון: סבינה ולדמן | צילום: רונן מנגן | סגנון: אינה גוטמן|

חג שמח ובתאבון…

Back to top button