רשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי ועשיר בטעמים לשולחן החג בסוכה – שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים.
רכיבים:
• 1 שוק טלה
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
• 1 צרור רוזמרין
• חוט קשירה
• שמן זית
• מלח
• פלפל
מילוי:
• 4 כפות שמן זית
• 2 בצלים קצוצים גס
• 250 גרם בשר טלה טחון
• 100 גרם פיסטוק קלוי
• חצי כף בהרט
• 2 שיני שום כתושות
• 20 עלי נענע קצוצים דק
• חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
• מלח
• פלפל
אופן הכנה:
מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, כ- 15 דקות. מוסיפים את יתר רכיבי המילוי ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים.
• מחממים תנור ל- 160 מעלות.
• מניחים את השוק על משטח עבודה.
• חותכים את השוק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת כיס.
• ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח.
• קושרים באמצעות חוט סביב השוק.
• מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.
• משמנים את הנתח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
• נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים.
• מעבירים לתנור לשעתיים.
• הנתח מומלץ להגשה בחום פנימי של 58 מעלות.
• מצננים את השוק לפני הפריסה כ15 דקות. פורסים ומפזרים מעל עוד גרגרי רימון ופיסטוק.
להגשה יש להוסיף לצד המנה:
1 רימון מופרד לגרגרים
50 גרם פיסטוק
מתכון: סבינה ולדמן | צילום: רונן מנגן | סגנון: אינה גוטמן|
חג שמח ובתאבון…