טיוליםמבזקים

מה אוכלים בלפלנד?

בלב אירופה הצפונית, בין גבעות שלג נישאות, נמצא אחד מחבלי הארץ יוצאי הדופן ביותר שיש: לפלנד. הודות לאווירה המיוחדת, אטרקציות החורף המושלגות או הסיכוי לראות את הזוהר הצפוני, לפלנד מושכת אליה לא מעט תיירים המגיעים לחוות את האזור הלא שגרתי והמיוחד. טיול מאורגן ללפלנד ייקח אתכם בין האטרקציות הבולטות באזור וכמובן  יזמין אתכם גם להתנסות במטבח המיוחד שיש ללפלנד, כמו שרק מקום צפוני וקפוא כל כך יכול להציע. הנה כמה מחומרי הגלם והמנות המייחדות את ארץ השלג הנצחית.

תוצרת מקומית שופעת

ביקור במסעדותיה של לפלנד יוביל אתכם למסקנה אחת: המקום הזה רחוק מלהיות מתועש. האוכל בלפלנד מבוסס ברובו על התוצרת המקומית שגדלה בשפע באזורים הקפואים, החל מ: דגים טריים, בשר אייל בתצורות שונות ומאפים מחממי לב המבוססים על שעורה. ירקות שורש גם הם נחשבים לחומרי גלם נפוצים במטבח, אותם תוכלו למצוא בתבשילים סמיכים, מאכלי בשר מושקעים או דייסות לוהטות.

מה שמנחה את המנות במטבח המקומי הוא ללא ספק הרצון לשמור על חום כשהטמפרטורות בחוץ צונחות – ולאחר שתתנסו בעצמכם בכל אחת מהמנות הנפלאות, תבינו שמדובר בהרבה יותר מדרך להתחמם – הוא גם טעים להפליא! הנה כמה מחומרי הגלם המובילים במטבח הלאפי:

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
  1. בשר איילים

האייל הוא אחד מבעלי החיים הנפוצים ביותר באזור – גם בצלחת הלאפית המקומית. בשר האייל נחשב לרך ועסיסי במיוחד והוא מוגש במגוון תצורות – החל מתבשיל בשר מסורתי, דרך צלעות, על פיצה ואפילו כסושי מגולגל! בשר האייל הוא המקבילה המקומית לבשר הבקר שלנו והמקומיים נהנים לאכול אותו מעושן, מבושל, כסטייק טרטר וגם כנקניקיות בשרניות, לצד פירה מירקות שונים.

  1. גבינת לחם

את השילוב המושלם בין לחם רך לגבינה רכה ונמתחת לא המציאו הלאפים, אך הם ללא ספק לקחו אותו צעד אחד קדימה. גבינת הלחם העונה לשם "לייפאג'סטו" מורכבת ממנת לחם רך מאוד, המשולב עם גבינה הנצרבת בגריל. המקומיים אוהבים לכנות את המנה הזו: "גבינה חורקת", בשל הצליל שהיא משמעיה בנגיסה. גבינת הלחם, לרוב, מוגשת עם ריבות מתוקות ולכן נחשבת לקינוח.

  1. פירות יער

ברחבי לפלנד יש יערות עבותים עמוסים בכל טוב  וגם בפירות יער. פטל אדמדם, חמוציות עסיסיות, אוכמניות ודומדמניות מתקתקות. לא משנה לאן תפנו או באיזה קינוח תבחרו, סביר להניח שהוא יכלול שילוב של האדום-האדום הזה.

  1. דג סלמון

דג הסלמון המקומי נחשב לאחד מחומרי הגלם המפורסמים של האזור, ממש כמו בשר האייל. אזור לפלנד שופע בנהרות ואגמים, ההופכים את המקום לגן עדן לדייגים. את הסלמון נוהגים המקומיים לאכול כשהוא מעושן על אש גלויה, צלוי בגריל, כטרטר או כהרינג חמצמץ. לרוב יוגש הסלמון לצד לחם משובח וחמוץ אף הוא.

  1. לחם שעורה

שעורה היא אחד הדגנים הבודדים המצליחים לשרוד את האקלים הארקטי של לפלנד. היא משמשת את המקומיים באפייה ובבישול ונוהגים להוסיף אותה לתבשילים מסורתיים כדי להעשיר את המנה, לצד חמאה טרייה.

Back to top button