מבזקיםמשפטי/פלילי

עיצות להתמודדות עם תביעה ותיק הוצאה לפועל

בדקו את המועדים : הוראות הדין קובעות מועדים שונים בהם שומה על נתבע להגיש כתב הגנה. בדקו היטב את המועד בו שומה עליכם להגיש כתב הגנה. לאחר שווידאתם מהו פרק הזמן המוקצב לכם להגשת כתב הגנה – דאגו שלא לעבור מועד זה. בנסיבות מסוימות ניתן להגיש לבית המשפט בקשה להארכת מועד להגשת כתב ההגנה. איחור בהגשת כתב ההגנה עלול לגרום למתן פסק דין בהעדר הגנה.

שיכרו את שירותיו של עו"ד אשר יוכל לייצגכם נאמנה : מומלץ לסכם באופן ברור ומדוייק, בכתב, את גובה שכר הטרחה, אשר תמורתו יבוצע תפקיד זה. עדיף שלא להסתפק בסיכום בעל-פה, המהווה פתח לאי הבנות ולמחלוקות עתידיות, אלא לערוך את הסיכום בכתב, באופן בהיר וחד משמעי.

יש להגדיר היטב את הטיפול לשמו נשכרו שירותיו של עורך הדין. אין להסתפק בציון סתמי, כי אם לפרט אילו שירותים משפטיים מתחייב עורך הדין לבצע בתמורה לשכר טרחתו. תשומת לב מיוחדת יש להקדיש לשאלה האם השכר שסוכם כולל הליכי ערעור, באם יהיה בהם צורך, הליכי הוצאה לפועל, וטיפול בעניינים נלווים אחרים, אשר יכול ויידרשו במהלך ניהול התיק. בכלל כך, יש לציין מפורשות באם השכר שסוכם כולל גם ייצוג ובפני אילו גופים – בתי משפט, בוררויות, גישור והליכים נוספים, בהם יכול ותידרש מעורבותו של עורך הדין.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

יש לבחור את עורך הדין לאחר שקילת מכלול השיקולים. אין די בבחינת גובה שכר הטרחה הנדרש, אלא יש אף לתת את הדעת לשיקולים נוספים, כדוגמת מומחיותו של עורך הדין בליטיגציה וניסיונו בהופעה בפני בתי משפט , רמתו המקצועית של עוה"ד ואופן הטיפול בגינו נשכרים שירותיו.

ספרו לעורך דינכם את כל העובדות: עורך דינכם איננו השופט בתיק, ואין זה מתפקידו לשפוט אתכם על התנהלותכם. על מנת לסייע לכם במצב נתון, חשוב מאוד שעורך הדין יידע היטב את כל העובדות הקשורות לענין. נטיית בעלי דין להסתיר עובדות מעורך דינם – תפעל לרעתם. בטרם יגבש עורך הדין את דרך הטיפול בעניינכם, שומה עליו להכיר את המסכת העובדתית כולה, ובהתאם לה לכלכל את צעדיו ולהעניק לכם את הייעוץ המתאים למצבכם המשפטי, בהתחשב בתמונה העובדתית המלאה.

אספו את כל המסמכים והעבירו לעורך דינכם: דומה, כי יש קשר מובהק בין בעלי דין מסודרים, אשר מסמכיהם נאספו בקפידה, לבין אחוזי ההצלחה בעניינם. לא ניתן להגזים בחשיבות איסוף המסמכים, על מנת להעניק טיפול נכון ללקוח.

כך למשל, בתביעות נזקי גוף, איסוף חשבוניות המעידות על הוצאות מסוגים שונים (נסיעות, רפואיות, וכיוצ"ב) הינו תנאי לקבלת פיצוי בגין הוצאות אלה.

דוגמא נוספת – חוזי ההתקשרות עם גופים שונים נחוצים לבחינת הסכומים הנתבעים על ידם. כצרכני שירותים, החתומים על שלל חוזים והתחייבויות כלפי רשתות הסלולר, ערוצי הטלויזיה ועוד – יש לבחון את המסמכים המקוריים בגינם "צמח" החוב : האם הדרישה הכספית תואמת את התנאים נשוא ההתחייבות. כך למשל, האם חישוב הסכום הנטען על ידי חברת הסלולר תואם את תנאי התשלום שסוכמו – עלות לדקה, עלות להעברת מיסרון, עלות זמן אוויר, וכן הלאה.

שכירת מומחים : לא אחת נדרשים בעלי דין לשכירת שירותיהם של מומחים. כך למשל, מומחים רפואיים, בענפים שונים, מומחים בתחום ההנדסה ושמאות המקרקעין, רואי חשבון וכן הלאה. זאת, לצורך הוכחת טענותיהם של בעלי הדין בעניינים שבמומחיות.
ככל שמדובר בהוכחת טענות רפואיות – נדרש בעל הדין לצרף את חוות דעתו של המומחה הרפואי כבר לכתב טענותיו. חוות דעת אחרות יכולות להיות מוגשות גם בשלב הראיות במשפט.

מומלץ לבחור מומחים, אשר שמם המקצועי הולך לפניהם, על מנת שיתנו חוות דעת מומחה מבוססת, שלא תקרוס בשלב חקירתו הנגדית של המומחה.

בחירת המומחה צריכה להיעשות על ידי הלקוח עצמו, אשר שומה עליו להתרשם מהמומחה, רצינותו, יסודיותו, בדיקותיו ולימודו את החומר לגביו הינו אמור לחוות את דעתו.

מומלץ, כי הלקוח יבדוק היטב ומראש את עלות שכר טירחתם של המומחים הדרושים בעניינו, על מרכיביהם (מתן חוות דעת, הופעה בבימ"ש ; האם סכום גלובלי ? האם לפי שעות ?).

תשלום חוב שאינו שנוי במחלוקת: תשלום החוב שאינו שנוי במחלוקת רצוי גם כאשר כבר מתנהל תיק בלשכת ההוצאה לפועל. חייבים רבים סבורים, בטעות, כי ניתן לשלם רק את מלוא הסכום נשוא תיק ההוצאה לפועל, ואינם מודעים לכך שביכולתם להפקיד בתיק ההוצאה לפועל גם חלק מהסכום.

Back to top button