בריאותמבזקים

מונתה ועדה ציבורית שתבחן את מקרי ההתאבדויות בסורוקה

כללית ושר הבריאות מינו היום (ראשון) ועדה ציבורית שתבחן את מקרי ההתאבדויות בסורוקה ותציע מתווה להמשך פעילות המעורבות והמניעה שכבר הופעלו על ידי הנהלת בית החולים לפני כשנה. הנהלת בית החולים תומכת בהקמת הוועדה, תשתף פעולה באופן מלא עם עבודתה ותגיש לה את כל המידע הדרוש לה להשלמת עבודתה.

בראש הוועדה עומדת שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים בדימוס, הגב' נאוה בן-אור, וחברים בה פרופ' גיל זלצמן, יו"ר המועצה הלאומית למניעת אובדנות ומנהל המרכז לבריאות הנפש גהה, ונציג משרד הבריאות, גבי פרץ, ראש המערך לפסיכולוגיה והפסיכולוג הראשי במשרד הבריאות.

המרכז הרפואי סורוקה מביע את צערו הכבד על פטירתו בנסיבות טרגיות של איש צוות רפואי אמש. מנהל בית החולים, ד"ר שלומי קודש, כינס במהלך היום את צוותי ביה"ח, הדגיש בפניהם את חשיבות הטיפול בתחלואה נפשית בקרב כל אנשי הסגל, שמע מהם רשמים ותחושות, גם בעקבות המקרה האחרון, ופירט את האפשרויות השונות שעומדות לרשות כל אנשי הסגל לקבלת עזרה נפשית.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
צילום: ד"ר אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיויקי

בית החולים סורוקה הפעיל במהלך השנה החולפת תכנית סיוע לצוותים, המבוססת על ידע נצבר מרחבי העולם, לאיתור דיכאון העלול להוביל לאובדנות. זאת, על רקע ממצאים בעולם המלמדים על כך שאנשי מערכת הבריאות חשופים יותר להתאבדות ביחס לאוכלוסייה הכללית. תכנית זו כוללת העלאת מודעות לנושא האובדנות וכן פעולות מניעה במסגרתן ניתנת לעובדים נגישות קלה, נוחה ודיסקרטית לגורמי מקצוע מטפלים.

ד"ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי, אמר היום: "אנו מודעים לכך שאנשי מערכת הבריאות חשופים יותר לפגיעה בתחום זה. ידוע גם שצוותים רפואיים נמנעים מבקשת סיוע בשל הסטיגמה של מחלות אלה. על כן, הפעלנו תהליכים פנימיים רבים בבית החולים שמטרתם העלאת המודעות, מעורבות ואיתור מקרים של דיכאון שעלולים להביא לאובדנות ואנחנו ממשיכים בנקיטת פעולות שונות."

אילוסטרציה. צילום: אלישע בר-מאיר, מתוך אתר פיקיויקי

שיעור המתאבדים בקרב רופאים הוא הגבוה ביותר בהשוואה לכל בעלי מקצוע אחר. בארה"ב מתאבד בממוצע רופא מדי יום, כ-400 רופאים בשנה ומספר המתאבדים בקרב רופאים כפול ממספר המתאבדים באוכלוסייה הכללית. נתונים מארצות אחרות בעולם המערבי, נמצאו דומים.

הצטברות מקרי התאבדות והעיסוק בהם עשויים לייצר אפקט הדבקה מסוכן הידוע בשמו המקצועי כ"אפקט ורתר" באופן שמעלה את הסבירות למקרים נוספים.

ד"ר קודש הוסיף: "הנושא נמצא בראש מעייני. המרכז הרפואי סורוקה הינו מרכז רפואי מוביל, שאלפי עובדיו הם משפחה חזקה, מאוחדת ותומכת. התאבדות היא אירוע טראגי וקשה לאדם, למשפחתו ולמעגלים סביבו. העובדים בסורוקה הם הנכס החשוב ביותר של המרכז הרפואי והמרכיב המשמעותי ביותר בהצלחתו ובמימוש שליחותו לקידום בריאות תושבי הנגב. אנו נעשה כל מה שניתן לעשות כדי לספק לחברינו את כל הסיוע לו הם נדרשים".

ד"ר שלומי קודש מנהל המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה
צילום: דני מכליס

Back to top button