בריאותמבזקים

הממשלה אישרה את התקנות החדשות להגבלות במקום העבודה

הממשלה אישרה הלילה (שלישי) את התקנות החדשות לשעת חירום להגבלת מספר העובדים במקום העבודה לשם צמצום התפשטות נגיף הקורונה החדש. ההחלטות יכנסו לתוקף החל ממחר (רביעי, 1.4.2020).

על פי התקנות:

• במקום עבודה לא ישהו בו-זמנית יותר מ-10 עובדים או 15% ממצבת העובדים, לפי הגבוה מביניהם. על אף האמור, רשאי מעסיק להעלות את מספר העובדים המרבי המותר לשהייה בו זמנית עד לשיעור של 30% ממצבת העובדים כל עוד ההעלאה חיונית לפעילות השוטפת של מקום העבודה, והמעסיק דיווח למנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה את שמות העובדים שנוכחותם נדרשת במקום העבודה, את תפקידם ואת הטעמים שבשלהם נדרשת נוכחותם כאמור. (מתייחס למקום עבודה לא חיוני)

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

• מנכ"ל בעסק שהוגדר כמקום עבודה חיוני לא יוכל לאפשר לעובדי המנהלה להגיע אלא במקרים שנוכחותם חיונית.

• לא תתאפשר קבלת קהל במקום העבודה אלא לצורך אספקת מוצרים או שירותים חיוניים ובלבד שצומצמו ככל הניתן מספר נותני השירות. (מתייחס למקום עבודה לא חיוני)

• במקום עבודה שבו מועסקים דרך כלל עובדים במשמרות, ישבץ המעסיק, ככל האפשר, את אותה קבוצת עובדים יחד באותה המשמרת.

• היערכות המגזר הציבורי לעבודה במתכונת חירום בתקופת משבר נגיף הקורונה (תיקון החלטת ממשלה) –

• במטרה להפחית את מספר עובדי המגזר הציבורי השוהים במקום העבודה, נקבע כי החל ממחר (ד׳) מנכ"ל לא יאפשר כניסה או שהיה של עובדים חיוניים, במקום העבודה, בשיעור העולה על 20% ממצבת העובדים. על כל חריגה נדרש המנהל להגיש דיווח לנציב שירות המדינה לגבי היקף העובדים החיוניים הנוספים שנוכחותם חיונית והטעמים לכך.

• הממשלה אישרה להוסיף עובדי פיקוח מהמגזר הציבורי המוסמכים בהטלת קנסות, שאינם עובדים חיונים במשרדיהם, כדי לסייע בהגברת האכיפה של הצווים והתקנות למניעת התפשטות נגיף הקורונה.

תגובה אחת

  1. האם מפעל שמשווק בשר הוא תחת הקטגוריה "מפעל חיוני"? ואם כן, עובדי הכספים במפעל כזה הם חיוניים?

Back to top button