הכלב עלול לחוות "חרדת נטישה", כך תסייעו לו לעבור את המשבר
משרד החקלאות מסתכל על "היום שאחרי" ונותן הנחיות לבעלי כלבים במטרה לצמצם את הסיכוי להתפתחות חרדת נטישה בכלבים בסיום משבר הקורונה.
ימי הקורונה מעמידים בפנינו אתגרים רבים ומגוונים וכולנו מצפים לסיום התקופה הקשה הזו. בסיום ימי ההסגר נצטרך אנחנו וחיות המחמד שלנו לחזור לשגרה ולהתמודד עם אתגרים נוספים. אחד האתגרים יהיה להחזיר את הכלבים לשגרה שכוללת להישאר בבית בלעדינו. משרד החקלאות מספק לכם הנחיות להתמודדות עם הסיטואציה.
כלבים רבים התרגלו לעובדה שבני המשפחה האהובים שוהים לצדם במשך כל היום, נותנים להם תשומת לב ומשחקים עימם. אצל רוב הכלבים, תקופה זו שונה לחלוטין מהשגרה שהכירו קודם, ומהשגרה שיאלצו לחזור ולהתרגל אליה מחדש.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
במסגרתה "בילו" חלק ניכר מהיום לבדם, בשעות הארוכות שרובינו נמצאים במקומות העבודות ובמסגרות החינוך. חלק מהכלבים יסתדרו בלי שום בעיה, אבל במיוחד כלבים שגם בשגרה מפתחים ומגלים סימנים של חרדת נטישה – צפוי שהחרדות יתעצמו אחרי שבועות בהם הכלב לא נשאר לבדו אפילו לשעה אחת.
שתי קבוצות כלבים שצפויות לפתח התנהגות חרדתית כשיישארו לבדם בבית הם כלבים שהראו התנהגות כזו בעבר, וכן כלבים שאומצו בתקופת הקורונה ומרגע שהגיעו לביתם החדש, לא נשארו שנייה אחת לבדם.
מומחי משרד החקלאות מייעצים כי ניתן לצמצם את הבעיה עם היערכות נכונה. לדברי מומחי המשרד הפתרון הוא פשוט. הנה ה"מתכון" לפניכם – כבר עכשיו תרגלו את הכלבים ב"נטישה" קצרה. בכל יום, פעם או פעמיים, צאו מהבית (בהתאם להנחיות משרד הבריאות, כמובן) והשאירו את הכלב לבדו למשך 10-5 דקות. מומלץ להוסיף לעזיבה מילת מפתח כמו "להתראות בוני" או כל מילה אחרת שתשמש את הבעלים גם בעתיד. מי שמתחיל לתרגל ונתקל בבעיה עם התנהגות הכלב – יכול להיעזר ברופא הווטרינר המטפל בכלב או במתאמי האימוץ בכלביות. היערכות מראש – תחסוך הרבה בעיות בהמשך.
ד"ר דגנית בן-דב, מאגף רווחת בעלי חיים בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות אומרת כי "חלק מהאחריות שלנו, כבעלי ואוהבי כלבים, זה לחשוב גם על הימים שאחרי משבר הקורונה. כשאנחנו נחזור לשגרה והם יחזרו להישאר בבית, לבד. לא נוכל להסביר להם למה הם "ננטשים" לבד בבית, ולכן חשוב לתרגל זאת כבר עכשיו – לצאת מהבית להתאוורר בלי הכלב, פעם פעמיים ביום, תוך שמירה על תקנות החירום כמובן. כך הכלב ישמור על הרגלי שיגרה ולכולנו יהיה קל יותר בהמשך".
כול כאלב בידג'י יומו