פוליטי / מדיני

שר הכלכלה: הרעיון להפחית שכר מינימום עומד בניגוד לאתגרים שלנו

שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ נשא היום (רביעי) דברים בוועדת הכלכלה ופירט את פעילות משרדו בנוגע לאבטלה והפתרונות המוצעים במשרדו. "המשבר הוא הזדמנות עבורנו להשביח את כוח העבודה. להגדיל את הפריון, ולכן רוב התכניות שלנו במסלולי התעסוקה השונים מעודדים קליטה במקומות עבודה שמתחייבים לשכר גבוה של מינימום 7000 ש"ח, ואנחנו מסבסדים בין 20% ל-30%", אמר.

עוד אמר השר פרץ: "אני רוצה לברך על סיום שביתת העובדים הסוציאליים שהתמשכה זמן רב מידי, מאבקם היה אחד החשובים לדמותה של מדינת ישראל ".

השר פרץ התייחס לשכר המינימום ואמר : "הרעיון להפחית שכר מינימום עומד בניגוד מוחלט לאתגרים שלנו. מכל השיחות שלי עם המעסיקים והעצמאים הם אומרים במפורש שכדי לקלוט עובדים צריך להעלות פריון, להשביח את האנשים ולהעלות שכר. דווקא המשבר הזה זו הזדמנות טובה מבחינתנו להשביח את כוח העבודה. ואם אני מתחבר לעמדת ראש הממשלה על הצורך להגדיל את הצריכה כדי לעודד צמיחה, הרי בוודאי שהעובדים בשכר מינימום הם הקבוצה שדורשת את כל מה שיש לה ,ולכן העלאת שכר מינימום יכולה לעודד צמיחה. הרי מסתבר שמקבלי דמי אבטלה או חל"ת שהשתכרו בשכר מינימום, מקבלים היום סכומים קטנים של בין 3000 ש"ח ל-5000 ש"ח, והרי אין איש מעלה על דעתו כי משפחות יוכלו להתקיים לאורך זמן מסכומים, ולכן יש לבחון חקיקה חדשה שקובעת כי בעת חירום יש לקבוע כי הסכום המינימלי יעמוד על סכום השווה לשכר מינימום".

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

השר גם הסביר מהו "המודל הגרמני" ועד כמה הוא נחוץ במשק הישראלי להגדלת הפריון והחזרת עובדים למעגל העבודה. לדבריו, "דווקא בהמשך לדבריי על הסכום שמשולם למובטלים ולחל"תניקים, הצורך בהפעלת המודל הגרמני הופך חשוב יותר ויותר מיום ליום. המודל הוא פשוט, כי הוא משלב תשלום חלקי של דמי אבטלה או חל"ת עם חלקיות משרה. המעסיק אחראי על ההפעלה ועל ההתחשבנות מול הממשלה. אבל מבחינת העובד הוא ממשיך לעבוד במשרה מלאה עם כל תנאי העבודה שלו, ,ויחסי העובד-מעביד נשמרים כדי שיום לאחר המשבר, המשק יכול להיכנס לפעילות מלאה"

כמו כן, השר הודיע כי ייתן עדיפות לחיזוק החברה הערבית , לפיתוח אזורי תעשייה ולפיתוח מסלולי תעסוקה ייחודיים: " הדבר חשוב לחיזוק הכלכלה הישראלית תוך שיפור הפריון ורמת השכר הממוצעת באזורים אלה"



ארכיון. צילום: גדעון שרון, לע"מ


Back to top button