איך לראיין עובד חדש כמו שצריך
כמה משמח, המשרד שלך מרחיב או משדרג את פעילותו וכעת נדרשים לך עובדים נוספים שיצטרפו לסל הכישורים של העסק שלך. יש לא מעט מדריכים המיועדים לאוכלוסיית מחפשי העבודה המלמדים איך להתנהג בראיון, איך להתלבש ואם כדאי לחייך או לא. למראיינים, קיימים פחות כלים זמינים.
אז מעבר לשאלות הפתוחות בסגנון "ספר לנו על עצמך" ומדריכים לא בהכרח מבוססים על קריאת שפת הגוף, אספנו עבורך מספר כלים משמעותיים שיעזור לך לבחון את ההתאמה גם מעבר לנאמר במפורש במהלך הריאיון.
להשאיר דלת פתוחה
גם לך קרה שקבעו עמך פגישה וכשהגעת בדיוק בזמן הדלת הייתה סגורה? דפקת עליה בחוסר נעימות וגילית שאמנם החדר מוכן לראיון עמך אך התלוותה תחושה של "סליחה על ההפרעה"? חשוב שנימנע מסיטואציה כזו.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
אם קבעת ריאיון עבודה במשרד שלך ואף הקצית פינת ישיבה למשרד כמקום ייעודי לביצוע ראיונות עבודה, השארת הדלת פתוחה מסמנת כי שום דבר אחר לא מתנהל בזמן הזה פרט לריאיון שהתכוננת אליו בדיוק כמו הצד השני. בדרך זו אפשר ואף רצוי לסמן כי קיימת חשיבות רבה לזמן של שני הצדדים. דלת פתוחה מסמנת פניות ומקום להכרות חדשה.
לקרוא בין השורות
ראיון עבודה יכול להיות במה למועמדים שלך להפגין יכולות. כיוון שכישורים רבים נבחנים במהלך השיחה, כדאי לשים לב אליהם גם אם לא שאלת אודותיהם באופן ישיר. תכונות כמו סבלנות, התרסה, אדיבות ואינטליגנציה רגשית יכולים להתבטא בדרכים רבות. לדוגמה, אם הצלחת לסיים משפט לפני שקיבלת תשובה, אם המילה "אני, אני ואני" נזרקה יותר מדי פעמים לחדר והאם ננקטה מידה של אמינות וענווה בהתייחסות להיסטוריה התעסוקתית והכישורים האישיים.
להבין שכימיה היא לא השחקנית היחידה
האינטואיציה שלך חשובה מאוד. יחד עם זאת, ובניגוד להנחה הרווחת שרושם ראשוני כמעט בלתי אפשרי לשנות – בחינת יכולות וכישורים במעמד ראיון עבודה מעלים את מפלס המתח של כולנו. כישורי השיחה והביצועים עלולים להיות מעט חריגים ביחס להתנהגות הרגילה שלנו ושל מי שמולנו. אם יצאת מראיון עבודה והתרשמת עד עמקי נשמתך מהפלא שנגלה לעינייך – באותה מידה יכול היה להיות מדובר באדם שמצטיין בשיווק עצמי, אבל רק מהלך העבודה יוכיח אם באמת יש דברים בגו, ואין לך דרך לדעת זאת. אותו הדבר לכיוון ההפוך – ראיון שעבר בשקט, בחוסר נוחות קלה ושתיקה מביכה פה ושם, לא מעידים בהכרח על חוסר יכולת לעמוד תחת לחץ, מחסור ביצירתיות, או חלילה כישלון בניהול קשרים חברתיים.
הזמנה לריאיון שני
אז אם עדיין אין לך את הביטחון שעשית את הבחירה הנכונה, וחסרה לך עוד אינדיקציה בהיבטים אחרים כמו כישורים חברתיים, ריאיון נוסף הוא בקשה לגיטימית. כך מתאפשרת לך ההזדמנות לבחון דברים נוספים תחת אווירה נינוחה יותר ולא מלחיצה כמו ראיון ראשון. כך תיושב המחלוקת הפנימית שלך בין האינטואיציה החיובית והרושם הפחות חיובי (או להיפך!) שהתקבל לאחר הריאיון הראשון והותירו אותך עם מעט בלבול.