צרכנות

למה קומפוסט?

קומפוסטציה היא תהליך טבעי ולא יקר, שהופך את שאריות האוכל ופסולת הגינה שלכם למזון עשיר ודשן מצויין לגינה. זהו תהליך פשוט וקל להכנה ולשימוש. אז למה לעשות קומפוסט? שתי סיבות עיקריות.

סיבות סביבתיות

הידעת? הכנת קומפוסט ביתי במשך שנה אחת בלבד יכול לחסוך גזים הגורמים להתחממות כדור הארץ השווים לכל ה CO2 שהקומקום שלך מייצר בשנה, או שמכונת הכביסה שלך מייצרת בשלושה חודשים?

מחקרים מראים שכמעט מחצית מפסולת המזון בפח האשפה הממוצע שלנו הייתה יכולה להיות קומפוסט. הזבל האורגני שאנו משליכים הופך לגז מתאן והוא אינו עובר תהליך בריא כשהוא מושלך לפח יחד עם שאר הזבל. אתם יכולים לעשות את המקסימום כדי להפחית את כמות הפסולת הנשלחת למזבלה על ידי הכנת קומפוסט מהמזון ופסולת הגינה הפרטית שלכם.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

אתם בטח שואלים את עצמכם "למה אני צריך לדאוג לקומפוסט כשהמועצה המקומית שלי אוספת את פסולת המזון?"

יתרונות לגינה שלכם

הקומפוסט שלך הוא בעצם מזון עשיר בויטמינים ומינרלים לצמחים בגינה שלכם והוא יסייע בשיפור מבנה האדמה, שמירה על רמות הלחות ושמירה על איזון החומציות של האדמה שלכם, וכמובן עזרה בדיכוי מחלות בצמחים. בגדול יש בו את כל מה שהצמחים שלכם זקוקים לו כולל חנקן, זרחן, אשלגן ועוד.. זה יעזור מאוד עם קרקעות מאוד חומציות או אלקליות.

קומפוסט משפר את מצב האדמה שלך ואת יכולת ספיחת הנוזלים שלה ובכך תוכלו לחסוך במים וגם הצמחים והפרחים שלכם יאהבו אתכם בחזרה.

רוצים לדעת איך עושים קומפוסט?

בוחרים את המקום הנכון לערימת הקומפוסט או קונים קומפוסטר

המקום האידיאלי בשביל ערימת הקומפוסט שלכם הוא מקום שמשי או חצי מוצל ולגמרי מומלץ על אדמה חשופה. דאגו למחסה שיצל וגם ימנע מגשם להכנס והכי חשוב מקום שיהיה לכם נוח להכניס, להוציא ולערבב את הקומפוסט

במידה ותרצו לקנות קומפוסטר חברת טבעלו מוכרת קומפוסטרים מצוינים ומומלצים.

מה שמים בקומפוסט?

אפשר למלא את הקומפוסטר שלכם החל מקליפות של ירקות ופירות ועד לשקיות תה, גלילי נייר טואלט, ארגזי דגנים וקליפות ביצים.

הקפידו לא להוסיף אוכל מבושל ומזון מן החי – עוף, בשר או דגים.

רוצים רשימה מדויקת של מה מותר ומה אסור? את הרשימה תמצאו באתר של אקומפוסטר

ברגע שהקומפוסט מלא משגיחים ומחכים

בגדול, בכדי שהקומפוסט יעבור תהליך אופטימלי מומלץ לשים זבל חום יבש (עלים יבשים, נסורת, ענפים ועשב יבש) וזבל ירוק רטוב (זבל מהמטבח) במידה שווה. לערבב כל כמה ימים ולשמור על לחות (במידה ויבש מידי פשוט להוסיף קצת מים).

לאחר כמה חודשים כל הזבל יהפוך לאדמה חומה כהה שאפשר יהיה לפזר סביב השתילים שלכם ולערבב עם אדמת השתילה שלכם.

בהצלחה!

Back to top button