גיוס עובדים להייטק בתקופת הקורונה המדריך המלא
השפעת הקורונה על ההייטק הישראלי
תקופת הקורונה גרמה לשינויים רבים בענף ההייטק – המעבר לשגרת עבודה מהבית, הוצאת עובדים רבים לחל"ת, צמצום בכוח האדם ובעלויות אחרות וגיוס דרושים הייטק בצורה קלה הרבה יותר. שכן, בעוד שחלק מחברות ההייטק מפטרות עובדים, אחרות מנצלות את ההזדמנות על מנת להרחיב את כוח האדם ולגייס אליהן עובדים איכותיים ומוכשרים. לכן, דווקא תקופת הקורונה היא זמן מתאים בשביל ציבור המעסיקים לפרסם מודעות דרושים הייטק, לצמוח ולגייס את העובדים הנכונים להן. גם מבחינת דורשי עבודה בהייטק, זוהי הזדמנות טובה למצוא מקומות עבודה אטרקטיביים ולעשות שינויים משמעותיים מבחינה אישית ותעסוקתית.
איזה שינויים חלו מבחינת גיוס עובדים?
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
תחום ההייטק מתאפיין בכך שיש בו היצע גדול של משרות, שעולה בדרך כלל על הביקוש. אנשים רבים מעוניינים להתקבל לאחת מחברות ההייטק הפועלות בישראל. אם זה בגלל השכר המתגמל, תנאי העבודה הנוחים, אפשרויות הקידום וכן הלאה. המציאות של היום, בה חלק מחברות ההייטק מצטמצמות ואחרות דווקא מגייסות עובדים, גורמת לכך שיש היצע רחב ומגוון של משרות בענף.
מבחינה עסקית, התהליך של גיוס דרושים הייטק בתקופה זו, מתבסס בין היתר על תוכנית פעולה אסטרטגית. כלומר, העובדה שבשוק יש כיום הרבה מאוד מחפשי עבודה טובים וחזקים, ואפשר לנצל זאת למטרות התרחבות, בהתאם לצרכי החברה.
מבחינת העובדים, משבר הקורונה גורם לאנשים רבים לעבור עם עצמם תהליכים פנימיים ולשאול שאלות מהותיות לגבי החיים בכלל ומקום העבודה שלהם בפרט. כלומר, לחלק מהאנשים זהו הזמן הנכון לעשות שינוי בעבודה והם מחפשים חברות הייטק חדשות להתקבל אליהן. כאלה שיהיו יותר מדויקות ומתאימות לצרכים ולדרישות שלהם נכון לעכשיו.
אפשר גם לראות, שיש הרבה יותר גמישות ונכונות מצד המועמדים במשך תהליך הקבלה לעבודה בהייטק. אם למשל לפני תקופת הקורונה מועמדים היו מציינים סכום מסוים כמשכורת ולא זזים ממנו, בתקופה זו אנשים מוכנים יותר לנהל משא ומתן על השכר ועל התנאים.
גיוס טאלנטים
בעולם ההייטק נוהגות החברות השונות לגייס לשורותיהן טאלנטים – עובדים נדירים ואיכותיים, שעונים בדיוק על הצרכים שלהן. לעתים, אותם עובדים חזקים היו בוחרים את מקום העבודה לפי מאפיינים של גובה השכר, תנאי ההעסקה, ההווי החברתי, הטכנולוגיה וכדומה. תקופת הקורונה הביאה למצב בו טאלנטים שאיבדו את מקום עבודתם, נהיו פתוחים יותר ושוקלים הצעות עבודה בחברות שפעם הם לא היו נותנים להן סיכוי כלשהו. כמו כן, הם נותנים פחות דגש לשכר ולתנאים ומסתכלים על יציבות החברה. כך שלחברות המגייסות דרושים הייטק יש סיכוי למשוך אותם אליהן.
אם נסכם, עבודה בהייטק הייתה פופולרית עוד לפני שפרצה הקורונה לחיינו – ונשארה דבר מבוקש גם בתקופת הקורונה. אמנם המציאות היומיומית בענף ההייטק השתנתה, אבל יחד איתה נפתחו הזדמנויות חדשות – עבור המעסיקים ועבור העובדים בתחום.