חתונה בקפריסין בזמן הקורונה – הכנה מראש גם כשהדברים אינם ברורים
זוגות רבים בישראל מוצאים את עצמם עומדים חסרי אונים בפני הרבנות שאינה מתירה להם להינשא. הדבר גורם למצב אבסורדי בו אדם, אזרח ישראלי המחויב בכל החובות האזרחיות נשללת ממנו זכות יסוד – להינשא. בכל שנה יש יותר מתשעת אלפים זוגות ישראלים המנצלים פרצה בחוק, העלמת עיין מצד משרד הפנים תוך כדי חריקת שיניים ונרשמים כנשואים לאחר שנישאו בחו"ל, וזה עוד ללא ספירת זוגות גאים שמנצלים את אותה הפרצה – אך לא נכללו בנתוני הלמ"ס. הקורונה הפכה את הדברים על פיהם ופתאום כל אותם זוגות אלו ניצבים בפני שוקת שבורה: הפרצה שנעלמה עם העלמות הטיסות בין מדינות.
קפריסין, המדינה הירוקה
המדינה העיקרית אליה נוהרים זוגות אלו, מסורבי החיתון על ידי הרבנות, היא חתונה קפריסין. אי קרוב, שמציע תהליך קל פשוט ונח לנישואי זרים ובימים כתיקונם אינו דורש בדיקות רפואיות הוא שהות ממושכת לפני קיום טקס הנישואים. כל זה השתנה עם בוא הקורונה. היום הסיכוי היחיד להגיע לקפריסין ללא צורם בהצגת תוצאות עדכניות שליליות ובידוד של שבועיים לאחר הכניסה למדינה הוא במידה וישראל תחזור לרשימת המדינות שנמצאות בקטגוריה A – אלו שבסיכון נמוך להעביר את המחלה.
בניגוד לישראל, קפריסין מוכרת בישראל כמדינה ירוקה. לבאים מקפריסין אין צורך בביצוע בדיקות או שהות בבידוד לאחר הגעה משם. כל זה נתון לשינויים, בהתאם לרמת התחלואה בשתי המדינות.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
מה אפשר לעשות כדי להתכונן לחתונה לקפריסין?
כיום, יש מעט דברים שניתן לעשות על מנת לפתור את הבעיה. ישנה הצעה המונחת בפני ועדת הכנסת לקיום טקסי נישואין בשגרירות קפריסין בארץ. בדרך זו בעיית הבידוד והטיסות יכולה להיפתר, לפחות לתקופת הקורונה. בפועל, ההצעה אמנם הוגשה והועברת לוועדת הכנסת אולם עד שזו תדון בהצעה יעבור עוד זמן רב, ואין כל ודאות כי ההצעה תתקבל לאור התנגדותם של חברי ש"ס והמפלגות הדתיות.
גם הטלאי שיושם לפני פרוץ הקורונה מתקבל על ידי פקידי משרד הפנים בחירוק שיניים ובעל כורחם. חוקים בינלאומיים מחייבים את מדינת ישראל להכיר בנישואים שהתקיימו בחו"ל, גם אם לא מדובר בנישואים דתיים אלא בנישואים אזרחיים. עובדה זו בצירוף עם פסק דין הובילה לפשרה לפיה המדינה מכירה (בערך) בזוגות שנישאו בחו"ל והם מורשים להירשם במרשם האוכלוסין ובתעודת הזהות כנשואים. אמנם מדובר בטלאי, אך הטלאי עובד לא רע עבור הזוגות מסורבי החיתון שאינם זוגות גאים. זוגות גאים נאלצים להרחיק עוד יותר מקפריסין על מנת להינשא, ונישואיהם אינם זוכים בהכרה מלאה בארץ בכל הנוגע לנושאי ילדים ופריון.
עכשיו, בתקופת הקורונה, עדיין ניתן להתכונן. בתקופה שחלפה מאז מרץ היה חלון הזדמנויות של מספר שבועות בו רמת התחלואה בארץ ובקפריסין הייתה נמוכה ואז ניתן היה לעבור בין המדינות ללא צורך בביצוע בדיקות או בידוד עצמי לאחר כניסה למדינה. זוגות שהגיעו מוכנים לחלון הזדמנויות זה הרוויחו והיו יכולים לממש את זכותם להינשא, לפני שהחלון נסגר שוב.
מה נדרש על מנת להתחתן בקפריסין, וכיצד הקורונה משפיעה?
על מנת להינשא בקפריסין יש ראשית להירשם בעירייה בה מתכוונים להינשא. העירייה מצידה דואגת לפרסום דבר הנישואין ולא מצפה כי הזוגות ישהו בקפריסין בתקופה זו. הרישום מצריך שריון תאריך לקיום הטקס, דבר שהוא בעייתי כשלעצמו בתקופה זו שבה אין דבר שהוא וודאי – לא ידוע מתי יתאפשר לטוס אל קפריסין וממנה ללא צורך בבידוד כאן, שם או בשתי המדינות. החדשות הטובות הן שניתן לדחות תאריך שנקבע ללא עלות נוספת, והפרסום עדיין תופס לתקופת זמן ממושכת כך שמדובר בצעד שכדאי מאד לבצע כבר עכשיו כדי להגיע מוכנים לחלון הזדמנויות נוסף שייפתח.
שנית יש להכין את כל המסמכים הנדרשים. מלבד טופס רישום מקוון עליו יש לענות יש צורך להמציא תעודה שמשרד הפנים מנפיק בחינם על פי דרישה שנקראת "תמצית רישום" והיא כוללת את הסטאטוס המשפחתי של כל אחד מבני הזוג (תעודה נפרדת לכל אחד מבני זוג) וכן תעודות המעידות על סיום קשרים קודמים, אם היו כאלו. תוקף תעודות אלו הוא לטווח של חצי שנה, כך שכדאי למהר ולהוציא אותן כבר היום כיוון שלמשרד הפנים לוקח מספר שבועות להנפיק ולשלוח אותן. את התעודות יש לתרגם בתרגום נוטריוני לאנגלית ולהחתים בחותמת אפוסטיל. ניתן כיום לקבל שירותי תרגום נוטריוניים, כולל החתמה בחותמת האפוסטיל גם באופן מקוון: סורקים, שולחים ומקבלים את התעודה מתורגמת וחתומה עם שליח עד הבית.
עכשיו נותר רק לחכות לחלון הזדמנויות מתאים, וכשיש אור ירוק מצד שתי המדינות לנסיעה – מזמינים טיסה ומלון – ונוסעים להתחתן. החדשות הטובות הן שדווקא בחזית זו המצב השתפר בעקבות הקורונה וניתן להשיג טיסות ומלונות זולים מתמיד ובהתראה קצרה יחסית. קפריסין כבר מוגדרת כמדינה ירוקה מצד ישראל, וברגע שישראל תהפוך מסוכנת פחות מצידה של קפריסין – השערים יפתחו. גם אם יידרשו בדיקות שליליות בכניסה, ניתן לתאם בדיקה באחד מבתי החולים המבצעים בדיקות קורנה פרטיות.
המאמר נכתב בשיתוף אתר free-wedding.info האתר המוביל בישראל לחתונות אזרחיות
ניתן לפנות אלינו בשאלות גם במייל [email protected]
או בטלפון 0515544300