צבא וביטחון

משרד הביטחון והתעשייה האווירית מסרו את הלוויין 'אופק 16' לידי אמ"ן

שלושה חודשים לאחר שיגורו המוצלח לחלל ובתום תהליך בדיקות מדוקדק ומתוכנן מראש, השלימו היום (ראשון) מנהלת החלל במפא"ת (המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית) שבמשרד הביטחון והתעשייה האווירית את הכשרת לוויין התצפית 'אופק 16' להפעלה מבצעית בחלל. בטקס מצומצם, שנערך תחת מגבלות הקורונה בחדר הבקרה של הלוויין, במפעל 'חלל' של התעשייה האווירית ביהוד, מסרו ראש מנהלת החלל 'אתגר' במפא"ת, אמנון הררי, סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת מערכות, טילים וחלל, בועז לוי ומנהל מפעל חלל בתעשייה האווירית, שלומי סודרי את 'מפתחות' הלוויין לידי מפקד יחידה '9900' – יחידת המודיעין הגיאוגרפי חזותי של אגף המודיעין בצה"ל.

הלוויין "אופק 16" הינו לוויין תצפית אלקטרואופטי בעל יכולות מתקדמות. בלוויין מותקנת מצלמה פרי פיתוח וייצור של חברת "אלביט מערכות", בעלת איכות טובה ביותר, עם מאפייני יחס ביצועים למשקל הטובים ביותר הקיימים בשוק. מאז שיגורו לחלל ב-6.7.2020 עבר הלוויין הליך מתוכנן מראש ומוצלח של בדיקות בחלל (In Orbit Testing) על ידי התעשייה האווירית, מפא"ת ואמ"ן. במסגרתו שלח הלווין תמונות רבות באיכות מצוינת, שהוכיחו את יכולותיו במתארים מגוונים.

את פיתוח וייצור הלוויין "אופק 16" והמשגר הוביל משרד הביטחון, באמצעות מנהלת החלל ("אתגר") במפא"ת. התעשייה האווירית הינה הקבלן הראשי של הפרויקט: חטיבת טילים וחלל, באמצעות מפעל "חלל", הובילה את הפרויקט יחד עם 'מלמ' שפיתחה ובנתה את המשגר. חברת "אלביט מערכות" פיתחה וייצרה את מצלמת הלוויין. חברת "תומר"- החברה הממשלתית לייצור מערכות הנעה רקטית וחברת "רפאל" ייצרו את מנועי טיל השיגור ואת מנועי הלוויין. בפרויקט שותפות חברות רבות נוספות, בהן "רוקר" ו"סיאלו". בפיתוח היו מעורבים באופן עמוק גם גורמי צה"ל שונים, בעיקר מחיל המודיעין וחיל האוויר והחלל.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
מימין לשמאל: ראש מנהלת החלל במפא"ת, מפקד יחידת 9900, סמנכ"ל התעשייה האווירית, מנהל מפעל חלל ומפקד נוסף מיחידה 9900. צילום: אלכס פולו, התעשייה האווירית

Back to top button