הנשיא לעובדי התעשייה האווירית: עבורכם, גם השמים הם כבר לא הגבול
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ביקר היום (שלישי) בתעשייה האווירית ביהוד שם סקרו בפניו את פעילות התעשייה במסגרת המאבק בקורונה. את הביקור ליוו יו"ר התעשייה האווירית הראל לוקר ומנכ"ל החברה נמרוד שפר.
במהלך הסיור תרמה התעשייה האווירית במעמד הנשיא מאות מחשבים למיזם הלאומי "מתחשבים", להדבקת הפער הטכנולוגי עבור ילדים שאין בבתיהם מחשב. הנשיא הודה לעובדי התעשייה האווירית על ההירתמות למיזם ואמר כי זוהי הזדמנות לסייע לאלפי ילדים לא להישאר מאחור. "במקום לבכות על מה שלא עשינו בעבר אנחנו משתדלים לצמצם את הפער עד כמה שאפשר כעת, לפני שיהיה מאוחר מדי ונשאר עם פערים שלא ניתן לגשר עליהם. הקורונה לימדה אותנו שלמידה מרחוק אפשרית. עלינו להעניק לילדים את היכולת ללמוד עם חבריהם גם כעת. בכמעט 200 אלף בתי אב בישראל אין מחשב ועל הפער הזה עלינו לגשר."
"מתחשבים" היא יוזמה לאומית לאיסוף, שדרוג וחלוקה של מחשבים לתלמידים ולתלמידות בפריפריה הגיאוגרפית-חברתית של ישראל, אשר יצאה לדרך באפריל האחרון בברכתו של נשיא המדינה ובהובלת הפורום הכלכלי-חברתי ונשיאות המגזר העסקי לצד שורה ארוכה של חברות פרטיות, אנשי עסקים, עמותות, משרדי ממשלה ורשויות מקומיות במטרה לצמצם את הפער הדיגיטלי הקיים בישראל.
עד כה נאספו למעלה מ-5,000 מחשבים, חולקו כ-2,000, והיעד הוא מאתיים אלף מחשבים בשנתיים הקרובות.
ניסים פיוטרקובסקי, מתנדב במיזם ומנהל התפעול שלו, אסף את תרומת המחשבים וציין כי המטרה היא להגיע בתוך שנתיים לכלל בתי האב בהם חסרים מחשבים.
יו"ר התעשייה האווירית הראל לוקר אמר במעמד ההענקה כי התעשייה האווירית תתגייס לקידום הפרויקט עם יכולותיה הטכנולוגיות וכי נבחנת האפשרות להקמת מעבדה שתסייע להשמיש מחשבים שאין בהם צורך, ולהעבירם לידי מיזם "מתחשבים".
במהלך הסיור הוצגו בפני הנשיא גם הפיתוחים האחרונים של התעשייה למאבק בנגיף הקורונה: קווי ייצור של מערכות הנשמה, מערכת "תמר" – למדידת מדדים פיזיולוגיים של חום, נשימה ודופק מרחוק, מתקן היפוך לחולים מונשמים, אוהל תת-לחץ המהווה 'חופה' מבודדת סביב חולה קורונה, מערכת פיקוח וניטור מדדים לטיפול נמרץ בחולי קורונה, פיתוחים בעבור ביגוד מגן אישי אנטי-ויראלי לצוותי רפואה ועוד.
בנוסף, הוצגו יכולות התעשייה האווירית בתחומי הטילים והחלל – מרכז השליטה והבקרה של הלוויין אופק 16 ששוגר לאחרונה בהצלחה והועבר בשבוע שעבר לשימוש מבצעי של אגף המודיעין בצה"ל, מערכות טילים מסווגות וכן מערכת שאך באחרונה העניק הנשיא למפתחיה את פרס ביטחון ישראל לשנת 2020.
״התעשייה האווירית היא נדבך מרכזי בחוסנה הביטחוני של מדינת ישראל. חלק בלתי נפרד מהעליונות הטכנולוגית שלנו במרחב,״ אמר הנשיא. ״עבורכם, גם השמים הם כבר לא הגבול. פרצתם את גבולות האטמוספירה. אל מעבר לשמיים, אל החלל.״
״ההתגייסות שלכם למערכה מול הקורונה היא עוד עדות לשילוב יוצא הדופן שמקיימת התעשייה האווירית – בין מודל כלכלי-עסקי מצליח, למחויבות לאינטרס הלאומי,״ אמר הנשיא בהתייחס לתקופה האחרונה וברך אותם על הזכייה בפרס בטחון ישראל: ״אין לי ספק שתמשיכו לככב ברשימת הזוכים גם בשנים שיבואו. אתם מעוררים בנו כל כך הרבה גאווה. המשיכו לחלום בגדול, לייצר פתרונות ומענים חדשניים לכל צורך, ולעורר השראה בכולנו. תודה לכם.״
יו"ר התעשייה האווירית, הראל לוקר, הודה לנשיא על הביקור וההזדמנות להציג בפניו את העשייה של החברה בנושא המאבק בקורונה. לוקר ציין כי "התעשייה האווירית הינה מעמודי התווך של ביטחון מדינת ישראל והיא מחויבת לחוסנה הלאומי של המדינה בכל היבט. מיד עם התפשטות הנגיף פיתחנו ויישמנו יחד עם מערכת הביטחון פתרונות שונים למערכת הבריאות על בסיס היכולות הטכנולוגיות וההון האנושי שלנו. החדשנות פורצת הדרך של החברה תעמוד תמיד לטובת מדינת ישראל.״