חדשות הארץ

קרב השליטה על דור ההמשך: 2 יעלים נצפו נוגחים זה בזה סמוך לשדה בוקר

שני יעלים זכרים נצפו נוגחים זה בזה על סף המצוק. במדרשת בן גוריון סמוך לשדה בוקר.

עמרם צברי מרשות הטבע והגנים מסביר שמדובר בקרב על נקבות: "הקרב הנו על שליטה בדור ההמשך רק הזכר החזק יהיה אחראי להמשך הדור. אנשים שרואים דבר כזה ולא רגילים לכך – זה דבר מדהים״. "יש להם בולמי זעזועים, שבעצם גורמים להם שהזעזוע לא יהיה חזק, אבל המכה היא עוצמתית ביותר. יש מקרים שבהם נשברת קרן ופעמים שבהם הם מסתבכים בקרניים".

היעל הנובי הייתה נפוצה בעיקר במזרח התיכון ובערב הסעודית. בישראל שרד עם קום המדינה מספר מצומצם של יעלים במדבר יהודה. בעקבות מאמצי שימור החלה אוכלוסיית היעלים להשתקם והתפשטה במדבר יהודה ובנגב. אחרי מלחמת ששת הימים התפשטה אוכלוסיית היעלים גם לחלקו הצפוני של מדבר יהודה.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

משקלו של יעל נובי זכר 60-52 ק”ג. משקל הנקבה 40-23 ק”ג. אורך הקרניים אצל הזכר הוא עד 130 ס”מ ואצל הנקבה עד 40 ס”מ. ליעל הנובי פרוות חורף עשירה יותר במרכיב הצמרי (אך אינה דומה לפרוות היעל ההימלאי, שעובייה 20 ס”מ). בקיץ הפרווה דקה ומבריקה, ומחזירה חלק ניכר מקרינת השמש. בשעות החמות היעלים נחים בצל, ולפני רביצה הם חופרים ברגליהם הקדמיות ומסלקים את השכבה העליונה של הקרקע החמה.

צברי אמר כי היעלים חיים בישראל כבר אלפי שנים, אך הם נכחדו מהארץ בשנות ה-60' בשל ציד. אך בשל פעולות שמירה, בין היתר של רשות הטבע והגנים, הם הוחזרו לטבע.

צילום: יואב פרלמן, החברה להגנת הטבע

Back to top button