צרכנות

מתכונים לסלטים: 2 מתכונים בריאים

סלטים נחשבים למזון בריא ואיכותי, זו מנה מרעננת המתאימה לימות הקיץ החמים וגם לעונת החורף. הסלט משביע, יש בו שפע רכיבים תזונתיים הנחוצים לגוף האדם, הסלטים טעימים ומזינים ואף פעם לא משעמם לאכול אותם.

כאשר מקפידים על תזונה נכונה ובריאה הסלטים מככבים בתפריט בגלל היתרונות הרבים שיש בהם, ובעיקר היתרונות הבריאותיים שהם מספקים כמו שפע ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, חומצות שומן בלתי רווי ואנרגיה. אם אתם מחפשים מתכונים לסלט בריא, טעים, משביע וקל להכנה – המשיכו לקרוא ונסו את המתכונים שהבאנו עבורכם.

סלט לא חייב להיות משעמם

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

על אף שלל היתרונות הבריאותיים שיש בסלט, רבים מסתכלים עליו כתוספת ליד המנה העיקרית ולא כמנה בפני עצמה ובכך מפספסים את היתרון שלו לארוחה קלילה ומלאת אנרגיה שמאפשרת להמשיך את היום לאחר מכן שמחים ועירניים יותר. כדי ליהנות משלל היתרונות הללו של סלט כארוחה בפני עצמו, כדאי לשדרג את סלט הירקות שכולם אוהבים ולהוסיף לו קטניות, דגנים מלאים, מזונות עשירים בחלבון כמו פרוסות דג או נתחי חזה עוף, ביצה קשה ושמן מן הצומח.

בתוספת של חלבון או קטניה מורכבת, סלט יכול לשמש כארוחה שלמה ומשביעה, זו מנה קלה להכנה שמתאימה כתוספת לארוחה או כמנה עיקרית, וניתן להכין סלטים שונים במהלך השבוע כדי ליהנות מתפריט מקורי ומעניין יותר. כיום, כאשר כולם מקפידים על אורח חיים בריא יש לסלטים מקום של כבוד בתזונה הנכונה, וכדאי להרבות בסלטים המכילים ירקות ופירות טריים.

מתכון לסלט ירקות בריא עם נתחי חזה עוף

סלט עשיר, בריא וטעים שמתאים גם כארוחה שלמה בצהריים או בערב.

מצרכים:

2 פרוסות של חזה עוף דל שומן וללא אנטיביוטיקה

מלח, פלפל ומעט כורכום ופפריקה מתוקה

שמן זית

1 מלפפון גדול

1 גזר

2-1 עגבניות

6-5 עלי חסה

חצי גמבה

גרגרי חומוס מבושל

רבע כרוב

רוטב ויניגרט (עדיף רוטב בהכנה ביתית)

אופן הכנה:

  • לפרוס לנתחים את חזה העוף ולטגן קלות משני הצדדים במחבת פסים (גריל).
  • לתבלן קלות את נתחי העוף.
  • לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות.
  • לחתוך גס את עלי החסה ולהניח בקערה.
  • לפזר את הירקות מעל מצע החסה ולהוסיף גרגרי חומוס.
  • לסדר את נתחי העוף במרכז הקערה.
  • לתבלן לפי הטעם, להוסיף מעט שמן זית ולערבב.

סלט קוסקוס ירוק

סלט המתאים בעיקר לקיץ אך אפשר להגיש אותו כל ימות השנה, גם בארוחות חגיגיות, הסלט מתאים גם לצמחונים ולטבעונים.

מצרכים:

כוס קוסקוס (אפשר להכין קוסקוס מהיר להכנה)

חופן עלי פטרוזיליה, כוסברה, עירית ומעט שמיר ונענע

10-8 עגבניות שרי

4-3 מלפפון חמוץ

מיץ מלימון שלם

מלח ופלפל

4-3 כפות שמן זית

אופן הכנה:

  • לקצוץ דק את כל הירק ולהוסיף לקערה.
  • לחתוך לרבעים עגבניות שרי.
  • לקצוץ מלפפונים לקוביות קטנות.
  • לערבב בקערה את הירקות והקוסקוס המוכן.
  • ליצוק מעל הסלט שמן זית, מיץ לימון ולהוסיף תבלינים.
  • לטעום ולתבל בהתאם לצורך, ולהגיש.

 

 

Back to top button