בריאות

בי"ח פוריה מציג: ניתוח קיסרי בגישה טבעית המאפשר חיבור בין האם לתינוק

באגף לאם וליילוד של המרכז הרפואי פדה-פוריה מדווחים על יותר ויותר יולדות שבוחרות ללדת בניתוח קיסרי ידידותי. לדברי ד"ר יורי פרליץ, מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה, "ניתוח קיסרי שהוא בגישה טבעית, מאפשר ליולדת להיות שותפה באופן פעיל יותר בתהליך הלידה. הווילון ממוקם כך שהוא מרוחק יחסית מפלג הגוף העליון של היולדת, כדי לאפשר מגע עור לעור של התינוק והאם. האם יכולה לחבק את התינוק בעזרת תמיכה של המלווה ואף להניק אותו".

ד"ר דימה צ'ויין, מנהל חדר הלידה, מוסיף, "למעשה בניתוח קיסרי ידידותי, התינוק מונח על אמו כמעט עד לשלב האחרון של הניתוח. זה מתאפשר עם השגחה וסיוע של המיילדת, והצוות המטפל. בתום הניתוח, יוצאים המלווה והתינוק לחדר התאוששות, בליווי המיילדת, והם ממתינים שם ליולדת. כך ההורים יכולים ליהנות מהיתרונות הרבים שיש לחיבור מוקדם בין האם ליילוד."

צוות חדר לידה מציע את התהליך לכל יולדת המיועדת לניתוח קיסרי מתוכנן מראש (אלקטיבי), זאת בהנחה שמצבה הרפואי מאפשר זאת. מירב מאיר, אחות אחראית חדר לידה, ציינה, "היולדת, המלווה, המיילדת, המנתחים והרופא המרדים, כולם עושים הכל כדי ליצור ליולדת חווית לידה מיוחדת ונעימה בדומה ללידה רגילה. בניתוח קיסרי ידידותי האם יכולה להיות שותפה בתהליך הלידה. אנחנו עושים כל מאמץ כדי ליצור לאם ולמלווה חווית לידה טובה ומעצימה".

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

נעמה וחן מאור מקיבוץ אפיקים, הגיעו לאגף לאם ולילוד, ללידה שלישית בניתוח קיסרי. לדברי נעמה, " זה ניתוח קיסרי שלישי שאני עוברת, הניתוח הראשון היה לפני 12 שנה, והניתוח השני היה לפני 8 שנים, בשניהם לא הספקתי לראות הרבה. הכל קרה מהר, הראו לי את התינוק לשתי שניות מעבר לפרגוד שמוצב מול הפנים ומיד אחר כך לקחו את התינוק לטיפול בתינוקיה עד לאחר ההתאוששות מהניתוח. הפעם הכל היה שונה, הניחו אותה על החזה שלי. הבטתי בה והיא הביטה בי. יכולתי לבחון אותה, לדבר אליה, לזהות אותה. הייתה לי חוויה מצוינת, כל כך שונה מהשתיים הקודמות, שלא יכולתי לעצור את הדמעות מאושר".

"אודט אבנת (בית קשת) ילדה את בנה השני בניתוח קיסרי ידידותי, "זו הייתה חוויה מדהימה, בן הזוג שלי היה נוכח לאורך כל הניתוח גם לאחר הוצאת התינוק. מהרגע שהתינוק נולד שמו אותו עליי, עור לעור בדיוק כמו בלידה רגילה, בן זוגי שמר ותמך מהצד. הצוות המשיך בניתוח ואז עברנו יחד לחדר התאוששות ומאז נשארנו כולנו יחד. לאורך כל הניתוח התחושה הייתה שהצוות חלק מהחוויה שלנו, שיתפו אותנו בכל שלב ונתנו לי להרגיש חלק מתהליך הלידה. הצוות חשב על כל הפרטים הקטנים, כמו הפרגוד שהיה מונח אחרת כדי לאפשר לשים עלי את התינוק, חיממו את השמיכות וקיבלו את התינוק שלנו בהתרגשות אדירה".

צילום: באדיבות משפחת מאור

Back to top button