ח"כ שאשא ביטון: כושר הוא לא מותרות – זה בריאות
פתיחת חדרי הכושר, כמו גם שאר ענפי הספורט וחוגי הילדים, שבה היום (שני) לדיון סוער וכאוב בוועדת הקורונה. יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא-ביטון (כולנו בליכוד) הדגישה את חשיבות קידום בריאות הציבור. "אורח חיים בריא הוא הכרחי לבריאות הציבור. בשנים האחרונות קידמו נושא זה ועודדו כושר, שחייה וספורט עממי ופתאום קטעו זאת באבחה אחת."
עוד אמרה ח"כ שאשא ביטון: " ההנחיות חסרות הגיון, כך שמותר אימון אחד על אחד – אך לא בתוך בית עסק המיועד לכך, גם אם הוא פתוח. פניות רבות הגיעו אלי מאנשים מבוגרים, שציינו כי השחייה היומיומית היא בריאותם הפיזית והנפשית. היא הזהירה כי "הנתונים היום נמוכים מאלה שהיו כאשר הכריז פרופ׳ גמזו שמדינת ישראל ירוקה אז לא ברורה ההפחדה והדהירה לסגר שלישי ולא ברור מדוע ענף הספורט שחיוני לבריאות הציבור נותר סגור גם בעת הזו".
לפי יוזם הדיון, ח"כ יואל רזבוזוב (יש עתיד-תל"ם) הספורט מביא גאווה לאומית וחוסן מנטלי ואישי, וכך חוגי הילדים צריכים לחזור לפעילות – כפי שחזרו בתי הספר. לדבריו, הוכח כי אין הדבקה בבריכות-שחיה ולכן יש לפותחם, וגם פרופ' רוני גמזו הודה בטעות בסגירתם של חדרי הכושר.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
לפי ח"כ עידן רול (יש עתיד-תל"ם) "התועלת הבריאותית של ענף הכושר עולה על הסיכונים. יש לקבל החלטות תחת הגיון ולא תחת שרירותיות", לדעת ח"כ הילה שי-וזאן (כחול לבן) הענף איננו מותרות – ורוב המתאמנים אינם חוזרים לפעילות גופנית, וההשפעות על הבריאות היא ברורה. לדברי יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) ההנחיות בעניין מבלבלות את הציבור, ומאז פתיחת מכוני הכושר – נרשמה דווקא הפחתה במספרי הנדבקים, ואילו ח"כ מרב מיכאלי (העבודה) הדגישה כי "ההחלטות בממשלה – אינן בגלל נתוני ההדבקה".
אביחי שגב, אחראי מדיניות בלשכת מנכ"ל משרד הבריאות השיב כי "אנו ערים למצוקה, ומשרד הבריאות מכיר בחשיבות הגדולה של ענף הספורט. בשבועות האחרונים אנו צופים בעליית התחלואה. בחדרי-הכושר ישנה סכנת תחלואה גבוהה, ועל-פי החלטות הממשלה כרגע אין צפי לפתיחה של ענף-הכושר. מאחורי כל החלטה יש הגיון – ישנה תחלופה גבוהה של אנשים במקומות האלו, וישנה פעילות גופנית ללא מסיכה".
ד"ר אריק הס, מנהל המחלקה לחיסוני שגרה במשרד, הוסיף כי "רוב האנשים שנדבקו בקורונה אינם יודעים היכן נדבקו – ולכן לא-נכון לומר שאין הדבקה בחדרי-הכושר". לדבריו, על-פי הנתונים בידיו 466 איש נדבקו בפעולות ספורט – מהם 148 בחדרי-הכושר, ו-152 בפעילויות בחוץ. "עלינו להסתכל על המכלול: חדרי הכושר הם מקום ללא ריחוק-חברתי, תוך אימון גופני ללא מסיכות, נתונים שעלולים להגביר את התחלואה. אנחנו במגיפה עולמית – זהו מצב חדש ועלינו לשקול את הפעולות שלנו, ואני לא מכיר מדינות שפתחו את חדרי הכושר".
יואב רם, מנהל תחום בקרה במשרד התרבות והספורט ציין כי על-פי הנחיות הממשלה ישנו אישור להעביר פעילות ספורט אך לא בבית העסק, "ואת ההיגיון קשה לי להסביר".
שיר סנדה, מנכ"לית שר פיטנס – רשת מכוני כושר, הדגישה את התועלת של גוף בריא להתמודדות עם המחלה, "במקום להעביר את היום מול מסכים". לדבריה, מכוני הכושר הם ענף-תומך-בריאות, ויש להם בקרה מדויק מי נכנס לאן והיכן שהה, עם חיטוי, ותוך מרחקים נדרשים. אירה דולפין, מנהלת מכון כושר, ביטאה פסימיות מול סגר שלישי ורביעי צפויים, את קריסתם של כ-600 מכונים עד כה והתאבדותם של שלושה מאמנים. לפי עו"ד רועי כהן, נשיא לשכת העצמאיים, על הממשלה לפצות את בעלי המכונים על אובדן ההכנסות, ועל ההוצאות הנמשכות.
את הדיון סיכמה יושבת הראש יפעת שאשא-ביטון- כושר הוא לא מותרות. בסוף אוגוסט ישראל הייתה ירוקה, למרות שענפים אלו נפתחו- כלומר לא הם גרמו לתחלואה והיום- עדיין הענפים האלו סגורים. יש להפסיק עם המסרים הכפולים ולקבל החלטות תחת מסגרת ההיגיון״.