ראש עיריית אילת למשרד הבריאות: "תאפשרו לנו לקיים כלכלה מקומית"
בשבועיים האחרונים ועד לדקות האחרונות כולל אמש (רביעי) במהלך דיון קבינט הקורונה בו הוחלט על הטלת סגר כללי בארץ, נעשו כאמור מאמצים כבירים להחריג את העיר אילת, אולם ללא הצלחה. ראש העירייה – מאיר יצחק הלוי כתב השבוע בפניה לשר הבריאות, צמרת משרד הבריאות ולשרי קבינט הקורונה, כי סגר נוסף על העיר אילת עלול להביא לקריסה של ממש ובתי המלון כפי הנראה לא ישובו להיפתח גם לאחר היציאה מהסגר, אלא רק בחלוף מגפת הקורונה על כל המשמעות הכלכלית שבכך על העיר אילת, על תושביה ועסקיה ואף על כלכלת המדינה.
ראש העירייה הדגיש, כי מאז החלת החוק בוצעו בעיר אילת למעלה מ – 50,000 בדיקות בקרב תושבי העיר אילת ובמהלך כל התקופה שומרת אילת על אחוז חיוביים הנמוך ביותר בארץ עם 0.2% חיוביים.
סגן וממלא מקום ראש העירייה – אלי לנקרי הדגיש גם הוא את החשיבות בהמשך הפעלת המתווה המשמש קרש הצלה של ממש לעיר אילת וציין, כי מאז החלת החוק שבו לעבודה למעלה מ 8,000 עובדים ונפתחו שוב מאות עסקים. פעולה זו תרמה לתוצר המקומי למעלה מ – 600 מיליון ש"ח וחסכה למדינת ישראל למעלה מ – 250 מיליון ש"ח (בצד ההוצאה נחסכו למדינה כספי חל"ת לעובדים ומענקים ופיצויים לעצמאים ובצד ההכנסה נוספו למדינה כספי מסים). מאז הוגדרה העיר אילת כ"אי ירוק" (18.11.20), נכנסו לאילת למעלה מ- 200,000 נופשים ומבקרים.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
על פי נתוני "סופיה ישראל" נבדקו עד היום (24.12) כ- 45,000 ישראלים בתחנות הבידוק המהיר בדרך לאילת, באמצעות כ- 8 מכשירי סופיה ניידים הפועלים בקיבוץ יטבתה ובשדה התעופה "רמון" באישור ה – FDA ומשרד הבריאות. כל הנבדקים קיבלו תשובה מיידית תוך 15 דקות במעמד הבדיקה ובזמן אמת.
על רקע זאת, ממשיך ראש העירייה במאמציו להחריג את העיר אילת, ולאפשר לה לשוב ולפעול, לאחר השלב הראשון של הסגר שנקבע כרגע לשבועיים. במקביל נעשות פעולות להחריג את העיר אילת לטובת פעילות פנימית לרבות הפעלת מערכת החינוך ופתיחת עסקים כחלק מהנעת הכלכלה המקומית זאת על רקע העובדה שהעיר היתה עד כה סגורה וכל הנכנסים אליה חויבו בהצגת בדיקות קורונה שליליות. לצד זאת ממשיכה העירייה במאמציה לשמור על רמת תחלואה נמוכה בעיר אילת ובעידוד התושבים להתחסנות נגד הנגיף.